Заложете на джинджифиловия чай
След голямото празнично преяждане е време да ускорим метаболизма и да подсилим имунитета си
10 March 2020
Официалната медицина доказа антибактериалните и детоксикиращи свойства на джинджифила. Той се използва от столетия в Китай и Индия за профилактика срещу грип, при стомашни проблеми, за сваляне на високо кръвно налягане. Препоръчва се и на бременни, облекчава симптомите на сутрешно неразположение. Освен това ускорява процесите на метаболизма благодарение на етеричните масла, което го прави много подходящ след периода на голямото празнично преяждане.
Рецептата: 150 г корен от джинджифил, нарязан на тънки резени, 60 г небет шекер, 6-8 ч. чаши вода. Сложете в подходящ съд съставките и оставете да ври на котлона 10 мин. Свалете, оставете леко да се охлади, прецедете и по желание добавете мед и лимон.
Ха ха .. ето ви другите естетсвени антибиотици:
Тези, които убиват бактериите на 100% са: чесън, лукови, бахар и риган.
Тези, които ги убиват 75-90%: мащерка, канела, естрагон, кимион, карамфил, лимонова трева, дафинов лист, лют червен пипер (кайен), розмарин, риган и горчица.
Тези, които ги убиват 50-72%: мента, кимион, градински чай, копър, кориандър, копър, индийско орехче, босилек, магданоз.
Тези, които ги убиват 25-48%: кардамом, пипер, джинджифил, анасон, семена от целина и лимон или лимонов сок.