бяло, черно и сребро

Каквото е започнало успешно през изминалата година, през новата ще бъде продължено и усъвършенствано с търпението, прецизността и практичността на Земния бик (вол), вещае китайската астрология.

Елка Влаховска 24 February 2009

 

Каквото е започнало успешно през изминалата година, през новата ще бъде продължено и усъвършенствано с търпението, прецизността и практичността на Земния бик (вол), вещае китайската астрология. На 26 януари източният свят обърна страницата на една година, която според вярванията носи всички характеристики на работливото, упорито, макар и действащо с по-бавни темпове животно. Ексцентричността и лекомислието, изразени с шум и фойерверки, са неуместни в този период. Благополучие очаква хората, които сдържано, с премерен риск и много дисциплина вървят към набелязаните цели. Бикът е стадно животно и според източните народи годината е добра за работа в екип, за създаване на семейство и за поставяне на акцент в придобиването на нова недвижима собственост или преустройство и разкрасяване на дома. Стабилност, увереност и практичност – да, малко скучно звучи, но това повелява земният бик, който под прикритието на мудността си крие оригинален ум и висок интелект. Можем да усилим благоприятните тенденции на годината, ако хармонизираме дома  с тези спокойни и градивни енергии.


Монохромност, без излишна и натрапчива цветна вакханалия, е доминиращата палитра на дома. Бяло, черно и сребро – основа, върху която тук-там могат да бъдат нанесени цветни „мазки“ от тревисто зелено, ярко жълто или оранжево. Червеният цвят не е за препоръчване като акцент в интериора или в облеклото, знае се, че дразни бика, а не е добре да правим корида с късмета си. Хай-тек материалите и високите технологии са напълно съзвучни със символиката на земния бик. Може би точно  сега е моментът да се доверим на последните разработки в бялата и черната техника за дома. Ако сме отлагали покупката на високотехнологичен уред за кухнята, система за домашно кино или нов компютър, годината е благоприятна за това: кредитите за интелигентни  продукти ще бъдат изплащани неусетно. Според източните вярвания късмет в дома през този период ще донесат и предметите с прецизна и детайлна изработка, внушаващи усещането за дълговечността на занаятчийските традиции и красотата на сътвореното от търпелива ръка.


1. Модулен диван Mezzo на BoConcept, шоурум BoConcept
2. Луксозен спален комплект, колекция Caiman на Mastro Raphael, Eterno Home
3. Дневна на Pianca, мебелна къща Nido
4. Порцеланов сервиз Boreal Graphite на Guy Degrenne, магазин Крео
5. Мебели, тапети и пердета на Laura Ashley, магазини Art Lane
6. Осветление Occhio, Miele Center Moskov
7. Шампаниери, шоурум InCity
8. Спалня на Flou, шоурум Senza
9. Вази Ornament на Leonardo, магазини Крео

 



ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР