Цветя и пеперуди танцуват кадрил

Белязан сякаш от шеметната феерия от цветя и лекокрили пеперуди в декорацията, апартаментът в престижен столичен квартал омагьосва със символиката на кадрила - популярен френски танц, завладял навремето Европа с красивите си и забавни завихрени движения.

Елка Влаховска 30 March 2010

Белязан сякаш от шеметната феерия от цветя и лекокрили пеперуди в декорацията, апартаментът в престижен столичен квартал омагьосва със символиката на кадрила - популярен френски танц, завладял навремето Европа с красивите си и забавни завихрени движения. Дневната зона е общо пространство, обединяващо кът за сядане, трапезария и кухня и още от входната врата човек попада в архитектурен  „водовъртеж“.
Той подхваща мощно отляво с огънатата и просветната стена с прорязан на цветя текстолит - цилиндър, който обединява двете бани, а отдясно - с отделящия кухнята параван - витраж от огънато стъкло, авторско произведение на Огнян Кузмов. Окаченият таван с вградено осветление следва движенията в полукръг – елегантно решение на арх. Мария Давчева, автор на интериорния дизайн. Прекрояването на пространствата внушава усещането за спираловиден танц, в който сетивата усещат необяснима магия, допълнена и от „полета“ на кадифените пеперуди в авторските осветителни тела и от цветята, които „надничат“ отвсякъде – от декоративните възглавнички, от принтовете върху корпусната мебел и от малките интериорни детайли.
Новият семеен дом на Василка и Любомир Панковски (собственик на престижния туроператор „Алма тур”), носи усещане за добра енергия, за одухотвореност на пространствата и за изтънчено удоволствие от живота. В интериора този лежерен на пръв поглед, но изключително сложен микс се постига само ако се спази едно важно условие – интелигентен диалог между архитекта и собствениците. Плюс големи дози доверие и артистична смелост. В целия интериор визията е ненатрапчива - светлини и сенки изграждат обемите, сетивността се губи между изненада и очарование и потъва в усещане за  уют и хармония.

Спалнята на голямата дъщеря е „окъпана” в ябълковозелено, корпусните мебели са облечени във фолио – пълноцветен печат с абстрактно наслагване на лице, пеперуди, калинки. Зелената вълна продължава в работния стол, облечен в кожа, цвета на стените и белгийския памучен раиран текстил. Стаята на малката дъщеря е в преобладаващ нежен цвят сьомга. В различна стилистика и цветова гама е решена родителската спалня. Пердетата са със златисти флорални мотиви , тежко падащи от корнизи от патинирано ковано желязо. Шалтето на спалнята е с кадифени цветя,  небрежно прихванато с лента през големи капси по ъглите. Същия плат и детайл има кокетната табуретка пред конзолната тоалетка. Романтичен завършек на спалнята дават авторските лампи на Ина Дамянова от ковано желязо и хартия. Смелият акцент е стената зад леглото – дизайнерски тапет от Genesis, който минава през нюансите на теменуженолилаво с нишки в цвят циклама и прегоряло оранжево.
В родителската баня се влиза през малък дрешник, чиято лъскава оранжева MDF врата е почти неразгадаема в спалнята, тъй като й кореспондира аналогичната по цвят и структура табла на леглото. В банята оригинален акцент е огледалото по проект на студио miodesign, чийто мотив от спирали и заоблени квадрати се  “прекъсва“ от изписано на различни езици „обичам те“. В артистичния интериор витае модерният дух на семейството, което обича да пътешества из екзотични страни и да колекционира не толкова предмети, колкото богатството от впечатления, усещания, вкусове и настроения.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР