тъмнокожа мис англия

На бляскава церемония в лондонския Метропол Хилтън хотел беше избрана новата Мис Англия - Рейчъл Кристи. Тя стана първата в историята тъмнокожа кралица на красотата в Англия.

22 July 2009

На бляскава церемония в лондонския Метропол Хилтън хотел беше избрана новата Мис Англия - Рейчъл Кристи. Тя стана първата в историята тъмнокожа кралица на красотата в Англия. 20-годишната Кристи е лекоатлетка, състезателка по седмобой и племенница на бившия олимпийски шампион в спринта на 100 метра Линфорд Кристи. Тя споделя, че голямата й цел е взимането на златен медал на олимпиадата в Лондон през 2012 г., а от скоро и спечелването на титлата Мис Свят в Йоханесбург през декември.  Пет дни преди конкурса Рейчъл пострада в автомобилна катастрофа. Тя получи контузия на врата и натъртвания, и прекара една нощ в болница, но въпреки това успя да се възстанови и да се пребори за корона.


Първа подгласничка стана 21-годишната Кат Ходж, по професия войник, получила орден за храброст в Ирак.


Събитието беше съпътствано от протест срещу провеждането на подобни конкурси. Десетки хора се събраха пред хотела с плакати с надписи "Всяка жена е кралица”.

 


 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР