оскар по време на криза

Няколко седмици преди връчването на най-престижните кинонагради, вестник Еntertainment Weekly излезе със заглавието „Битката за „Оскар“: Сега става  "страшно“ и коментира, че в условията на рецесия наградите ще бъдат важни, както никога досега.

Ирина Иванова 27 March 2009

Ан Хатауей (в Armani Prive) – прекалено прилепнала и с прекалено пайети! Наистина ли ти е удобна тази рокля, Ан?


Няколко седмици преди връчването на най-престижните кинонагради, вестник Еntertainment Weekly излезе със заглавието „Битката за „Оскар“: Сега става  "страшно“ и коментира, че в условията на рецесия наградите ще бъдат важни, както никога досега. Кризата обаче, поне на пръв поглед, не се отрази кой знае колко нито на дефилето по червения килим, нито на самата церемония. Церемонията демонстрира съпричастност към кризата повече на думи, отколкото на дела. Встъпителната реч на водещия Хю Джакман – старомодно и романтично елегантен в Burberry - бе сведена до няколко изречения и той повече пя и танцува, отколкото говори.

 

Пресата коментира този ход на организаторите по следния начин: „По време на криза Холивуд винаги е предлагал алтернатива – бягство. Бягство от действителността в света на мечтите. Колкото по-мрачно и тежко ти е на душата – толкова повече песни и танци ти предлага Холивуд. Не трябва да мислиш. Трябва да се забавляваш!“ Ето защо макар и положението във филмовия бизнес да не е никак розово в резултат на икономическия срив и стачките на сценаристи и актьори, тазгодишната „Оскар“-церемония бе обявена за една от най-добрите в последните години. С една дума – шоуто продължава.


Какво се случи на червения килим?


Тази година звездите избраха белия цвят във всичките му нюанси и дълги рокли с бюстиета без презрамки. Плюс скучни диаманти. Безупречна елегантност или липса на въображение? Ето как бяха облечени някои от главните действащи лица на тазгодишната церемония в „Кодак Тиътър“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР