Точка на привличане

За мачото няма нищо по-вълнуващо от лова на красавици. Оръжията не включват само мускули и заучени фрази

Василена Цанова 08 September 2013

Eau pour Homme и Eau de Nuit на Armani

За мачото няма нищо по-вълнуващо от лова на красавици. Оръжията не включват само мускули и заучени фрази

Според учени от Харвард феромоните, които излъчвате, определят дали жената ще бъде привлечена от вас, или няма да ви погледне, дори да сте взели сините очи на Райън Гослинг и физиката на Вин Дизел. Тъй като на физиологията няма как да повлияете, определени нотки в парфюмерията играят ролята на „спусък“. Не стреляйте напосоки, а право в целта с:

Пачули
Афродизиак, стимулиращ симпатиковата нервна система, отговорна за повишаване на адреналина, сърдечната и дихателната честота. Така че ако искате обектът на чувствата ви да се задъха от желание, нужни са нотки на пачули. Ще ги откриете в базата на Eau pour Homme на Armani. Печелившата композиция на първия мъжки аромат на дизайнера, непроменена от 1984 г. и включваща още цитруси и възпламеняващи подправки – кориандър, пипер, индийско орехче и кимион, – вече е в нов флакон. Деконструираното „сако“ има амбицията да се настани трайно в мъжкия гардероб. 58 Avenue Montaigne. Адресът на бутика на S.T. Dupont (това означава името) посочва мястото на лимитирания аромат в света на парижкия шик. Чистият екстракт на мъжественост ухае на плътно пачули, възбуждащ кардамон, вибриращ пипер и пристрастяваща канела.

Бергамот
Обратно на пачули влияе на парасимпатиковата нервна система, даваща сигнали на организма да се отпусне. Перфектен трик за изпросване на ласки. Така че ако предвиждате изпълнена с нежности вечер, лимитираният Eau de Nuit на Armani е на ваша страна. Освен с бергамот, „облеченият“ в смокинг близнак на Eau pour Homme елегантно обайва още с кардамон и индийско орехче, леко докоснати от ирис. Топла вибрация на амбър и зърна тонка подстрекава към забавление под покрова на нощта. В своята елегия на първичното желание и чувствеността на тела в екстаз Kokorico by Night на JPG също не пропуска бергамота, придаващ свеж блясък като след правене на любов. Разрушавайки целомъдрените табута, дивата горчивост на какаови зърна от оригинала, омекотена от ревен превръща младото петле в нощна птица.

Ванилия
Стимулира производството на феромони, а знаете на какво са способни палавите химични съединения. Акордът, асоцииращ се с топлина, чистота и непринуденост, хем омайва жените, хем им внушава чувство на доверие. Също като Тузара от „Сексът и градът“. Амбровият (нотките на ванилия му придават характерното ухание) Sport L’Eau на Porsche Design става и за джогинг на плажа по изгрев слънце. Тонизиращи нероли, лимон и морски и зелен акорд са перфектният начин да се освежите след бурна нощ. Както подсказва името, A*Men Pure Havane на Thierry Mugler е посветен на хаванските пури. Също като любимата мъжка играчка, композицията се разкрива на три „пласта“. След свежия тютюнев акорд сиропено-ваниловите щрихи на втория разтапят, докато пачули и горчиво какао направо нокаутират.


Малки тайни:
- едно от четири момичета не сменя чаршафите си между две седмици и месец, за да запази аромата на партньора по-дълго
- също толкова признават, че са откраднали или заели нещо, запазило следи от парфюма му
- 60% помнят парфюма на бившия си приятел
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР