На среща във Френския двор

Седмицата на висшата мода в Париж през юли премина неусетно бързо и без много шум както на подиума, така и на улицата пред него. И това вероятно не е случайно.

22 August 2013

Уляна Сергеенко

Седмицата на висшата мода в Париж през юли премина неусетно бързо и без много шум както на подиума, така и на улицата пред него. И това вероятно не е случайно. В своя сайт модният редактор Мирослава Дума, една от любимките на модните блогъри, отбелязва, че „улицата“ смирено се е подчинила на общите тенденции в света на модата и пристъпва в нова епоха – епохата на минимализма. „Лудите принтове, които срещахме през зимата по улиците на Париж, сега са значително по-малко – коментира Дума. – Заменени са с поли с изчистена линия, семпли топове и ризи, сандали и обувки в графичен стил. Водещият цвят е белият, а всеобщата мания за женственост и романтика издига роклите на пиедестал – къси или дълги, светли или тъмни, от дантела или коприна. Единствено аксесоарите все още запазват позициите си – героините на streetstyle-хрониките се открояват с ярки чанти във всевъзможни големини, широкополи шапки и забележителни бижута, така че няма никакъв шанс да се слеят с тълпата.“
Дали прогнозите на Мирослава Дума за сдържан разкош ще намерят своето продължение и през следващия сезон, предстои да видим. Стартът ще е на 5 септември на Седмицата на модата в Ню Йорк.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР