Прогноза: цветно, с миксирания

Не сте си запазили час за маникюр и педикюр? Какво чакате още?

Свобoда Сидерова 07 August 2013

Два са ритуалите, оповестяващи разгара на отпуските. Леденият коктейл „Маргарита“, от който отпивате с приятелки на улицата, и парадирането с интересен цвят на ноктите. Не сте си запазили час за маникюр и педикюр? Какво чакате още?

Най-накрая лакът за нокти извоюва място под слънцето наред с хайлайтъра и червилото. Битува мнение, че изборът на нюанс зависи не от желанието, а от потребностите. Според експертите по цветотерапия розовото настройва за среща, а червеното придава увереност в собствените сили. Науката си е наука, но все пак съществуват и тенденции. Макар консерваторите с техните бежово за делник и алено за празник да не сдават позиции, на сцената дебютират синьо, жълто и зелено. Палитрата ала френски макарони също вече не е само запазена марка за ученички.

в търсене на единствения
Точно така. Тези цветове лакове са не само секси, но и най-горещите неща, които може да сложите на ноктите си това лято.
лимоненожълти нокти? Въпреки че отиват на всички ярки бански и тропически щампи, звучи брутално. Въпрос на нюанс – твърдят nail артистите. При бледа кожа изберете по-топъл.
морска вълна Забравете морскосиньото и индигото. Не че са лоши, но кой ще се сети за тях, щом акватичният нюанс носи настроение ултращастлива-съм-че-съм-във-ваканция.
електриково мораво Подходящо е за всяка възраст. Яркият неонов вариант стои еднакво добре на тъмен и среден тен. Светлата кожа изисква тъмен оттенък, който да се открои.
нежнорозово Прекрасно се връзва с флоралния тренд при дрехите. Непрозрачният пастел е невероятно впечатляващ при бледа кожа. Прекрасна алтернатива за онези, които не си падат по неона.
оранжевочервено Да, да, наясно сме. Червеният лак изглежда „зимен“, докато не опитате един със сочни оранжеви акценти. Освен че казва „да“ на лятното часово време, стопля и кожата.
бронзово Топъл, секси, бляскав, най-добрият сред „металите“. Само не забравяйте да полирате ноктите и да използвате база. В противен случай покритието няма да е гладко.
кукленскорозово Макар и момичешки, е най-съвършеният розов нюанс. Нито твърде топъл, нито твърде хладен, подходящ за всякакъв тен. И определено е забавен. Кара ви да се промъквате боси.

„седмичен“ лак Vinylux Weekly Polish на CND, дълготраен лак с гел финиш Perfect Stay на Astor,  бързосъхнещ и укрепващ ноктите лак Bright Wings Custom Nail Color на Jessica,  бързосъхнещ лак 60 Seconds на Rimmel London

дълготраен и бързосъхнещ лак Color Hit Nail Polish на Sephora, лак Essie,  недразнещ очите и кожата
A Different Nail Enamel for Sensitive Skins на Clinique



лак революция
Нова страница отварят гел лаковете за домашна употреба. Плътното им покритие, огледалният блясък и удължената трайност по нищо не отстъпват на професионалните средства, и то – забележете – без използване на UV лампа. След Golden Rose, L’Óreal Paris, Deborah Milano и CND се отчете и Astor. Лакът Perfect Stay, обогатен с ликра за устойчивост и система, предпазваща от загуба на блясък, издържа до 10 дни, при това без необходимост от база и топ лак.

съчетаване или разминаване при цветовете на маникюра и педикюра?
Тук мненията както винаги са противоречиви. Повечето дизайнери са за пълно съвпадение на лака. Moschino например гравитира около белия, L.A.M.B – около тъмния. Kenzo се люшка между два вида зелен и оранжев. Gucci и Giorgio Armani са твърдо „за“ nude. Изборът на Aquilano Rimondi е морковен. Единствената „волност“, която се допуска, е разлика само с няколко полутона. Сред редките противници на унифицирането, използващи различни лакове за маникюра и педикюра, са: Jason Wu (антрацит и nude), Antonio Berardi (корал и nude), Kate Spade (цветно каре и бяло), Luisa Beccaria (фуксия и корал).
- ако се затруднявате да комбинирате цветовете на маникюра и педикюра, вижте скалата на Pantone. Противоположните нюанси са добър вариант



специални ефекти

С nail арт, контрастен френч, магнитен или „пукащ“ се лак вече никого не може да удивите. На ход са необичайните покрития. Лакът Impression на Golden Rose например позволява да покриете ноктите с... перца. Текстурираният ефект е за сметка на миниатюрни „нишки“ в преливащи нюанси. Нанася се на два-три слоя за отлично покритие или на един върху цветна база. Подобен маникюр е достатъчен акцент. Ако не можете да се разделите с любимия клъч или масивната гривна, акцентирайте на един-два нокътя от десет. Същото важи и за педикюра.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР