Цветен десант

Последвайте цветните вълнения на улицата

15 July 2013

След топлата и дъждовна пролет не ни остава нищо друго, освен да... разцъфнем. Сивите градски улици и зелените градини са идеалният фон за пищните розови цветове, деликатните азиатски градини, наивистичните полски букети или разкошните аристократични мотиви, заети от ръчно бродираните гоблени, така модерни само преди няколко века. Без да забравяме за последното увлечение на дизайнерите – макове и хризантеми с 3D ефект, подредени в крайно хармоничен безпорядък или с точност на математическа мозайка. Последвайте цветните вълнения на улицата и не пренебрегвайте съветите й – съвсем добронамерени са.

- Флоралният принт визуално увеличава формите, затова подбирайте модели, които ще подчертават достойнствата на фигурата ви, без да привличат внимание върху недостатъците.

- Не се страхувайте да миксирате различни цветни мотиви. Като за начало – нека фонът на принтовете да е един и същ, а след това обърнете внимание на сходния им размер и на яркостта на цветовете.

- Бъдете внимателни с аксесоарите. Дори и да следват растителния мотив, често пъти се оказват напълно... излишни.

- Още една добра идея е акцентът върху обувките: сандали с платформа или ток, пантофки или кецове. Освен че са свежо допълнение към всеки цвят от гардероба ви, те ще ви карат да се усмихвате всеки път, щом ги погледнете.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР