Коцето: Задушавам се от ревността и бягам

Не бях виждала Коцето от няколко години и бях забравила колко е чаровен. Гледа те в очите и създава впечатлението, че ти се доверява, а това те кара да се чувстваш специална.

Мариана Антонова 06 December 2009


Не бях виждала Коцето от няколко години и бях забравила колко е чаровен. Гледа те в очите и създава впечатлението, че ти се доверява, а това те кара да се чувстваш специална. Зад непосредствеността на тийнейджър обаче прозира възпитанието на стара буржоазна фамилия и тънкото чувство за хумор и самоирония на потомък на Елин Пелин. Защото този Коце, който пее фолк и изглежда леко повърхностен, е от рода на големия писател. Знам, че зад гърба си има 11-годишна успешна кариера, че този месец ще излезе новият му албум и че наскоро произведе пореден хит с втория си дует с Преслава „Не ми пречи“ - не, казва, в текста няма нищо автобиографично. Но съм с него най-вече заради раздялата му с Райна и заради другата жена в живота му – Надя. Всъщност дали изобщо я има, или я е измислил по законите на чисто мъжката логика да избегне ролята на прецакан? Като че ли усетил какво се върти в главата ми, Коцето ми съобщава, че новата му любов е в заведението, където се срещаме. Но, допълва, няма да ти я покажа. Малко по-късно – типично за него - не може да издържи и вика Надя на масата ни. Има я значи, истинска е, от плът и кръв. Естествено, оглеждам я много внимателно. Висока, стройна, руса, светлоока, с тънка талия и леко загатнат сексапил в ханша, с една дума – хубава. Впечатлява ме обаче най-вече с това, че не се държи като сателит на известна звезда, а с достойнството на човек, който си знае цената. Стои при нас точно колкото изисква доброто възпитание и после деликатно се оттегля, за да ни остави да си говорим на четири очи.
Защо предприе такава промяна в живота си? Какво очаква от новата си връзка и влюбен ли е пак? На тези и други сърдечни и не толкова сърдечни въпроси Коцето отговори специално за читателите на  EVA. 

Коце, оказа се, че раздялата ви с Райна се превърна в прекрасен пиар и за двама ви.
Е, аз се радвам на интерес към себе си от много години. Но сега наистина е по-голям. Гледай колко сте гадни журналистите! Като му се случи на човек някаква драма, започвате да го нападате, а като му се случи нещо красиво, никакви не му се обаждате.    
Имаме ли и ние вина, че връзката ви се разпадна?
Когато двама души се обичат, нищо не може да им повлияе. Друга беше причината. Според мен, ако до 5-ата година от връзката не предприемете нещо в посока сватба, деца, всичко между вас лека-полека си отива. С Райна бяхме гаджета 6 -7 години. Преди нея имах една мацка - Деси, също 6-годишна връзка. И там нещата не се получиха. 
Да не си урочасан да се разделяш с гаджетата си на 6-ата година?
Явно при моя характер, ако до това време не се променят нещата, тръгват към разпадане. Ако си бяхме родили дете, сигурно щяхме още да сме заедно с Райна. Може би не бях достатъчно настоятелен. Не обичам да насилвам нещата. Обичам да пипам по-фино. Докато Райна е малко по-дива. Може би искаше и аз да реагирам по-диво.
И новата ти приятелка Надя ли е дива?
Не, тя е нежно, възпитано и тактично момиче. Умна е, знае четири езика и следва право. Въпреки че е на 20 години, разсъждава като че ли ми е връстница. Имам чувството, че младото поколение много бързо израства. На 20 години вече се оформят като личности с характер, с образование, с всичко.
Не мога да разбера как така скочи от една любов в друга. Не ти ли трябваше време да останеш насаме със себе си?
Не обичам да оставам насаме със себе си. Направих го след Деси... Не питай какво ми беше. Да ти кажа честно, по природа съм много чувствителен, обаче се промених. На колкото повече години ставам, толкова повече се научавам да не обръщам внимание на лошото. Да не му се връзвам толкова и да го оставям да си ходи. А когато има нещо хубаво, казвам му добър ден, усмихвам му се и му се радвам. Последната година с Райна лека-полека изстивахме един към друг. И колкото съм изстивал там, толкова съм се затоплял на другото място. Защото имах идея какво може да стане.
Значи Надя ти е нещо като застраховка против страдане. Чух да казваш, че те обича. Ти обичаш ли я?
Разбира се. Не съм човек, който си губи времето с безсмислени връзки. Намерил съм жена, която ме кара да се чувствам щастлив и спокоен. Жена, която ме познава много добре от доста време.
Т.е. сега ми казваш, че си си проправял път към сърцето на Надя още докато си бил с Райна?
Не, не. Казвам само, че от доста отдавна се познаваме. Но сме били само приятели. Нищо друго.
Излезе ли по-мъдър от връзката си с Райна?
Всяко нещо, което е преминало през живота ми, ме е направило по-мъдър. От връзката с Райна се научих да бъда още по-търпелив, по-спокоен, по-взискателен към себе си, по-подреден, по-работлив... много неща. Не съжалявам за нищо, което ми се е случило до този момент, и го приемам с усмивка.
Какво ще стане, ако Райна ти каже, че иска да се върне при теб?
Защо си решила, че аз съм човекът, който чака някой да му каже нещо и веднага да реагира? Всичко между нас се изговори. Разделяхме се, събирахме се, и пак, и пак. В настоящия момент смятам, че връзката ни не би могла да има развитие. Най-малкото, когато човек няма желание, това няма как да стане.
Ти ли не го желаеш?
И ти ли си с впечатлението, че аз съм я зарязал?
Напротив. Мисля, че ти си бил зарязан.
Виж, колкото обичам, толкова в един момент мога да изстина и да стана съвсем различен. Райна се сблъска точно с този човек и за мен това е безкрайно притеснително. Не обичам някой да страда за мен, не обичам да измъчвам никого. Сега мога да бъда спокоен и щастлив само когато виждам и Райна усмихната и щастлива. 
Да се върнем към Надя. Не те ли притеснява голямата разлика в годините? Все пак ти си на 33.
Защо й е един малък келеш? Тя вижда в мен зрял мъж, от когото може да научи много. Плюс това генът ми е изключително здрав. Прабаба ми живя до 104 години, а баба ми на 85 изглежда като на 65.
Как реагират родителите й на това, че е с теб?
Те са много интелигентни хора. Майка й е психолог, баща й е неврохирург. Виждат, че Надя е щастлива с мен, и това им стига. Подкрепят връзката ни. Доколкото съм усетил, нямат нищо против и за нещо по-сериозно.
Не се ли притесняваш, че ще свикне трудно с професията ти?
Тя е наясно от самото начало каква ми е професията. И ми помага. Записва ми някои неща, слушаме песните ми заедно, даже ме съветва с какви дрехи да бъда на сцената. Абе, човек, който дава всичко от себе си. Както и аз давам.
Пожелавам това да е връзката на живота ти.
Винаги когато си с някого, мислиш, че това е любовта, това е щастието. Иначе не би трябвало да си с този човек, нали? Разбира се, старая се да наредя нещата, но винаги имам едно наум, че може да се случи нещо инцидентно. Затова мога да кажа само, че за момента това е момичето, което обичам и с което искам да бъдем заедно. Смятам, че съм взел правилното решение... Пък и да не съм, после ще си изям дървото, ще стигна до други изводи и ще си кажа: добре, че стигнах до тях. Така че каквото и да се случи, всичко ще е за хубаво.
Какво направи с онези 100 хиляди лв., които спечели от Вип брадър?
Забравила си, 50 000 бяха. Ходихме с Райна в Марбея. Помня, че само хотелът беше 5-6 хил. лв. за седмица. Изобщо бяха някакви страшни цени. Така че изхарчих тези пари за хубави неща. Но това не са парите, на които съм разчитал в живота си. Работя, изкарвам прилично.
Въобще си човек на живота. В интернет те има сниман пиян в заведение...
То е ясно, че като си известен и примерно си идол на някои хора, те не искат да си обикновен. Искат да чуят за теб нещо стряскащо. Или че си алкохолик, или че си наркоман, или че си педераст. Феновете търсят  сензации и журналистите им ги дават. Ще ти кажа за конкретния случай. Отидох да пея на една промоция на Преслава. Бях много изморен, даже имах температура. Стоях отвън в колата и влязох в заведението точно преди моето изпълнение. След това дори не отидох до масата, определена за мен. Колегите обаче искаха да си кажем наздраве и взех една чаша, даже не съм пил от нея. На другия ден се появиха дописките: Коце мъртвопиян, не могат да го изкарат от заведенията. Големи глупости.
Казват също, че си доста навътре с наркотиците.
Е, виж, вените ми са на решето. (Повдига си ръкавите и ми показва ръцете си. Няма следи от игли.) Както ти казах, непрекъснато имам ангажименти. Плюс това, като пътувам из страната, сам си карам колата. Не обичам да имам шофьор и животът ми да зависи от друг. Лягам си сутрин в 6 ч., вземам хапчета за сън. Нямам време за наркотици!
И с Преслава се чу, че сте гаджета.
Направихме един дует и - хоп - вече сме гаджета. Това момиче е такъв професионалист! В началото на връзката ни Райна се връзваше на такива неща. Казвах й, че колкото по-рано спре да им обръща внимание, толкова по-добре за нея. Колкото повече разреши да й влияят, толкова повече ще се измъчва. А клюките не бяха малко. То не беше, че съм травестит, носил съм гащите на Райна и съм се криел от майка й, защото ми било неудобно. Или пък че са ме хващали да крада салам от магазините. Или че съм с Райна, за да ме издържа. Аз, от центъра на София и от фамилия на реститути, ще ходя при Райна от Сандански да ме гледа! Но никога не съм се навивал на такива приказки. Даже ги приемам с удоволствие. Щом се пише за мен, значи съществувам.
Какво общо намери ти, софиянче от стар буржоазен род, с момиче от Сандански? Или ще кажеш, любовта е сляпа.
Защо да е сляпа? Райна има много качества. Освен това не деля хората на селяни и софиянци. В крайна сметка полюсите се привличат. Именно контрата придава динамика на връзката. Как иначе ще разбереш, че в даден момент си бил щастлив, ако непрекъснато си щастлив? 
И все пак вечна контра не ти донесе щастие.
Може би и затова с Райна вече не сме заедно. Може би се уморих от тази диващина и сега търся малко спокойствие. Като се прибера, да ме посрещне един човек, да ми се усмихне, да ме прегърне, да ме попита какво правя – това също е много важно. Не знам. Не мога да си го обясня.
Надя ревнува ли те, като ходиш по участия?
Тя знае, че ревността не води до нищо хубаво. Че от нея се задушавам и много бързо бягам... Поне не ми показва, че ме ревнува. Както и аз съм достатъчно опитен, за да не показвам такова чувство.
Мислите ли за деца?
Работим по въпроса. Не, не го пиши това, много натурално звучи. Напиши, че имам намерение скоро да стана баща.
Късметлия си ти, Коце. Господ те обича.
И брат ми казва, че съм късметлия. Чакай, бе! Късметът е за една секунда! Да спечелиш от тото или да направиш един хит. Късмет за 11 години няма. Трудя се. Това е.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР