Голямото опушване
Ако си мислите, че духът, който изпълнява желания, излиза от лампата – не! Този път се извива като апетитен дим от барбекюто.
Елка Влаховска 12 July 2012
Ако си мислите, че духът, който изпълнява желания, излиза от лампата – не! Този път се извива като апетитен дим от барбекюто. Неговият „господар“ е Далибор Маринкович-Даци. Неотдавна му гостувах в ресторант „Котилото“ в Драгалевци, на ул. Крайречна 26. Даци знае как да избира месото, как да го обработи добре и овкуси, без да прекалява с лютото или с други активни подправки. Знае и точната температура на скарата, за да не прегори или пресуши мръвките. Готвил е в родината си на Цеца Величкович, а сега радва и нас със сръбските си специалитети. Сред тях са и невероятно вкусните питки, които, намазани с въздушен каймак, нежно сладнят в устата, сръбското „капрезе“ с прясно сирене върху градински домати, а отгоре тънък слой патладжанова и маслинова паста. Добро мезе към дюлевата, крушовата или билковата ракия, поднесени в ледено изстудени чаши, е и т. нар. „гравче на тавче“ - ароматната бобена разядка. Но мръвките на букова жар и тънкият шепот на листата в градината всъщност правят „чудото“ на лятната вечер. Повече информация на www.kotiloto.com
ТВОЯТ КОМЕНТАР