Отива Рей Клуун в България

Някои казват, че съм най-големият задник в западното полукълбо. Други ме наричат новия месия на любовта

25 September 2011

Някои казват, че съм най-големият задник в западното полукълбо. Други ме наричат новия месия на любовта, казва холандецът за себе си. Причина за противоположните реакции е книгата му - „Отива една жена при лекаря“, в която Рей разказва за борбата на съпругата си с рака на гърдата. Книгата става бестселър в Западния свят. У нас също – издава я Жанет 45. След като я прочитат, хиляди жени си записват час при мамолог. Но не се заблуждавайте – това не е „медицинска“ книга, въпреки че зловещото заболяване е описано с всичките му ужасни подробности. Това не е и книга-жалейка, въпреки че буцата стои в гърлото ти, докато я четеш. Това е книга за любовта и как/дали я променя болестта.
Холандецът Реймънд ван дер Клюндерт (роден 1964 г.), известен сред приятелите си като Рей Клуун, се занимава с маркетинг преди да стане писател. През 2001-а съпругата му умира от рак едва на 36 години. След смъртта й Клуун заминава с тригодишната си дъщеря Ева за Австралия. Там написва „Отива една жена при лекаря”. Книгата го превръща в огромна литературна и медийна звезда в родината му – общият тираж на „Отива една жена при лекаря“ в Холандия е над 600 000 бройки, книгата се задържа начело на списъка с холандските бестселъри в продължение на цели 70 седмици.

Ако искате да срещнете Рей и да му зададете въпросите си – ето програмата му. На 27 септември (вторник) той ще е в Пловдив, в Камерна зала на Драматичен театър – Пловдив, от 18,30. На 28 септември (сряда) от 19 ч. ще бъде в Театрална работилница "Сфумато", ул. Димитър Греков 2, в София.


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР