Десислава: Нямам намерение да остарявам сама

Очаквам да е мноого секси блондинка, каквато я видях в Биг Брадър. Оказва се сладко миньонче. Големи слънчеви очила - маркови, разбира се, скриват почти цялото й лице.

Мариана Антонова 26 March 2008

Любителите на светските клюки я знаят заради връзката й със собственика на известното Мариус Кафе в Чикаго, от която тя роди сина си Майки, кръстен на баща си Мишо. Както и с пищната й сватба за половин милион лева с великотърновския бизнесмен Галин през 2004 г., която приключи с тих развод само след 9 месеца.

А в края на 2007 г. с участието си в първия български Mad Secret Concert, излъчен по Коледните празници от Нова телевизия, очарова всички с брилянтно изпълнение на соул, R&B и поп парчета и показа, че клишето фолк певица отдавна е демоде. Поне за нея.

За Десислава е писано много. Че иска да осинови момиченце, че се кани да смени имплантите в гърдите си с по-малки, че има над 200 чифта обувки, 4 джиесема и Alfa Romeo 156 GTA. Никъде обаче не прочетох за малките й човешки борби и страхове, не разбрах кога е плакала и кога е изпадала в депресия.

Специално за читателките на EVA Деси разтвори едно от най-интимните светилища на всеки човек - душата си.

Деси, виждам, че си с по-малък бюст. Затова ли ходи в Германия?

Намалих го в една клиника за пластични корекции, където винаги ходя. Докторът – професор Ал Черики, ми е приятел и вече му имам доверие. Освен че ме оперира, се консултирам с него за дребни неща, дори ми се случва само да му ходя на гости просто за да сменя обстановката.

Кога се сприятелихте? Когато си сложи първите импланти ли?

Да, беше преди 4 г., 2 г. след като родих. Тогава си сложих 325 кубика. Започнаха да ми тежат и се наложи да поправим нещата. Сега съм с 265 кубика.

Изряза ли професорът излишна кожа?

Мъничко. Само около ареолите, защото нямаше чак толкова за събиране.
Как сложи имплантите – под или над мускула? Под мускула и с разрез под гърдите. Предложи ми различни варианти, но избрах този, защото е най-добрият за раждала жена и дублира разрезите от първата операция.

Друго какво си си правила?

Два-три пъти си попълвах устните с хиалуронова киселина, но от около 2 години не съм го правила. Предпочетох този начин на попълване, защото трае най-много 5 месеца. Никога не бих си сложила нещо по-трайно по лицето. Бяха някакви прищевки на момента. Ей така, да видя как ще изглеждам. С ясното съзнание, че после няма да остане нищо.

Защо се оперираш в чужбина?

Съжалявам да го кажа, но нямам доверие на българските пластични хирурзи. Тъй като нямаме традиции, мисля, че им липсва голям опит. Виждала съм доста гърди, правени тук, които не са ми харесвали. Доста устни, направени не както трябва. И тъй като съм малко по-страхлива, не се реших да се оперирам в България.

Наистина ли си страхлив човек?

Не съм от хората, които казват, абе, каквото стане, не ми пука. Винаги мисля за последствията. Става въпрос за визията ми все пак. Да изглеждам добре е част от професията ми. Освен това се отразява и на самочувствието. От тази гледна точка съм по-страхлива. Иначе търпя на болки. Мога да родя още 100 деца... Нека това не бъде заглавието на интервюто обаче.

Питам, защото само смел човек може да се отдели от толкова мощна компания като Пайнер и да реши да се продуцира сам.

Не съм само аз, и други колеги са излезли от големи компании. Само че – неудобно ми е, че ще прозвучи нескромно, не са толкова успешни. Не е за всеки. И аз не знам каква точно е формулата. Знам, че трябва желязна психика, за да устискаш. Защото наистина е адски трудно.

Имаш ли си твоя молитва?

Обичам да разговарям с Бог, все едно сме приятели. Примерно, Господи, нали разбираш, не съм от най-безгрешните, но не съм и от най-грешните. Моля те, прости ми и този път греховете и ако можеш, направи нещо по въпроса за еди-кое си.

Кога ти беше най-трудно, като започна да се продуцираш сама?

В началото. Бях само на 23 години и всичко пред мен беше неизвестно. Точно тогава трябваше да си издам албум. И разбрах, че от Пайнер са ми патентовали името на фирмата и моето име ДесиСлава като техен продукт. Страх ме беше да пробвам дори с Десислава, въпреки че така се казвам по паспорт. Не знаех дали и това име не са патентовали, което значи, че нямаше да мога да продавам с него. Сега имам повече опит и горе-долу мога да си планирам нещата. Като направя дадена стъпка, знам на 80% какво ще се получи.

Как така, без да те попитат, са ти патентовали името?

Ами така. При все че договорът ми с тях беше изтекъл. В България често се случва по-големи фирми да патентоват марките на по-дребни, за да унищожат конкуренцията. Тепърва влизаме в час как да правим нещата легално като по книга.

Имаше ли безсънни нощи, ходи ли на гледачки, преди да се впуснеш в частен бизнес?

На гледачки не ходя. Как може някой да знае по-добре от мен какво искам и какво чувствам? Разривът между мен и Пайнер настъпи постепенно. Имаше период, в който нещата можеха да се оправят, обаче не стана. Не съжалявам... Е, не мога да кажа, че сега е по-хубаво и по-лесно. Не е работа на един изпълнител да е и продуцент, и всичко останало. Тъй като постоянно се разпъвам насам-натам, не мога да работя като певица на 100%. Освен това като не нося дивиденти на компаниите, собственички на музикалните телевизии, те нямат сметка да ме показват.

С Биг Брадър обаче направи голям рекламен удар.

Беше ясно, че влизането в Къщата е нож с две остриета. Не знаеш как се монтира материалът, кой какво иска да покаже от теб. Така че влязох на риск. Казах си, че е шанс феновете да ме опознаят и да постигна рекламен ефект. А той не се оказа малък.

Как се почувства, когато парите ти се изплъзнаха в последната секунда?

Започнах да си мисля, че явно хората не са харесали нещо в мен. И си казах: нормално е, няма как да се харесаш на всички. Успокоявах се, че през цялото време бях себе си. Но, да, почувствах се гадно. Не знам защо си мислех, че имах големи шансове да спечеля.

Е, лошото върви с хубавото. От близо година живееш в собствен апартамент в Пловдив.

Намира се на прекрасно място - срещу Новотела, до река Марица. Има стая за мен, за сина ми, гардеробна, голям хол с трапезария. Холът и трапезарията са в бяло. Много се цапа, обаче пусти мерак! В едно списание видях всичко в бяло и си казах: това ще бъде. Получи се стилно и хубаво.

Какво си купи последно?

Килим от Англия. Бях си харесала и доста други неща – пепелници, вази, красиви ароматни свещи в огромни сребърни купи. Понеже не можех да ги нося, едни приятели, които живеят в Лондон, трябваше да ми ги докарат около Коледа. Подариха ми ги. Беше страхотен жест.

Спалнята ти каква е?

С кръгло легло - детската ми мечта. Никога не съм вярвала, че ще се сбъдне. Тъй като Азис има такова легло, веднага каза, че го имитирам. Обаче не. Просто на мен малко по-късно ми се сбъдна мечтата. Цветовете са слонова кост, кафяво и пепел от рози. Има малко воали, стените са в бордо и бяло. Наскоро художничка ми нарисува на огледалото цветя и ги украси с характерното за фолкпевиците – камъни Сваровски. Да има нещо да блещука.

Покрай любимите на фолк певиците камъни Сваровски се сещам, че в последно време много убедително сменяш стила.

Не правя толкова завой, колкото влизам в някаква пресечка от време на време. Никога не съм се ограничавала в стиловете. Може би сега покрай концерта, който направих по Коледа, повече хора го забелязаха. Между другото, само в България има разделяне на стиловете и на музикантите. Надявам се да го надживеем по-бързо, защото наистина няма смисъл.

Защо избра да живееш в Пловдив?

Когато заминах в Америка, където преживях една любов и родих сина си, майка се премести в Пловдив, за да могат сестрите ми да учат в по-престижни училища. Затова го избрах. Майка ми много ми помага в гледането на Майки. Преди години аз й помагах в отглеждането на сестрите ми. Сега тя ми връща.

В момента строиш апартамент и в София.

Ново строителство в престижен квартал, две спални, хол с трапезария и кухненски бокс. Изтеглих голям кредит за него, защото в София строителството е доста скъпо.

Знам, че имаш апартамент и в Мадрид. Защо ти е?

Заради амбициите ми да пробия на тамошния пазар. В момента в него живее музикалният ми продуцент Йовко Петров. Вече 7 години сме екип и страшно си вярваме. Аз съм безкрайно щастлив изпълнител, защото имам личен музикален продуцент. Подготвихме за Испания един албум на испански с латино и денс парчета като визитна картичка. Свърши хубава работа. Сега някои от песните ще заменим с нови. В момента едни композитори, големи тамошни звезди, пишат песни за мен. Дай Боже, да стане. А Йовко е страхотен. За две години научи испански. Говори още английски, руски, немски, италиански. Изключително бързо учи езици. Страшно му се възхищавам.

Ти как ги учиш?

Много съм непостоянна и разсеяна, но си казвам, че трябва, и уча.
Миналото лято бях на испанска вълна и смея да кажа, че се оправям с езика. Сега съм на английска. Защото започнах да правя добри професионални контакти в Лондон и виждам, че е много важно да говориш езика, и то добре.

Какво ти се отваря да правиш в Англия?

Джон Темис, който дойде и свири на моя Мад концерт, ми даде няколко песни. През септември в Лондон записах Мy Pleasure, сега направих и клип. Отделно ми даде няколко кавърверсии на хитове отпреди 15 г.

Как така този човек ти дава песни?

Явно вярва в мен. Страшно му харесва как интерпретирам български фолклор. Като се съберем, постоянно ми казва: Деси, дай малко Трио Българка! И като запея, добавя: Да дойде сега Кристина Агилера да ми изпее това. Защото ти можеш да пееш и като нея. На 2 февруари имаше концерт в Лондон. Пак по идея на Джон Темис. Концертът беше в клуб Сохо Ревю, където си правят партита големи звезди. Там например е била сватбата на Елтън Джон. За мое голямо удоволствие с мен свири Мат Купър, един от музикантите на група Инкогнито, която е гостувала в България. Както и Ванчо Манойлович, македонец, барабанист на групите Дъ Ху и Пинк Флойд. Сформирахме страхотен екип, без да бъде планирано. За мен беше невероятна чест. Не мога да повярвам, че ми се случи. Двамата дори имат желание да напишат две парчета за мен, в които да има включен и български фолклор. Добрите неща стават с други талантливи хора, с които можете да направите нещо хубаво.

Как успяваш да се сближиш с точните хора?

Аз съм си готина. Шегувам се. Не правя нищо особено. Просто виждам в очите им възхищение от моя талант... Сигурно прозвуча много пресилено. Искам да кажа, че не е трудно да комуникираш с хора, които те харесват.

Около теб е пълно с приятели, а какво става с любовта?

И тя ми е приятелка. Мога да разчитам на човека, с когото в момента съм, и като на приятел. Случвало се е да сме малко скарани, но в момента, в който имам нужда дори от най-малкия съвет, той се отзовава. Заедно сме от достатъчно време, за да мога да кажа, че връзката ни е стабилна.

Може ли да се каже, че вече си попаднала на мъжа на живота си?

Животът е толкова непредсказуемо и интересно нещо, че не знаеш какво ще ти се случи на следващия ден. С годините все повече ставам реалист. Толкова изненадващи ситуации съм имала, че почти от нищо не бих се учудила. Гледам да живея за мига, колкото и да звучи повърхностно. Ако хората около теб се държат добре и ти е хубаво, трябва да поддържаш тези отношения. Не да вярваш безрезервно, че всичко е розово и прекрасно, но не и да живееш в прекалено съмнение, защото това не те прави щастлив.

Това ли са уроците, които научи от предишните си неуспешни връзки?

Това са. И да казваш на някого да не прави това, защото ще му се случи еди-какво си, той няма да повярва, докато сам не го преживее.

 
Поддържаш ли контакти с бащата на Майки, който е в Америка?
От време на време се чуваме. Бях му доста сърдита, когато се разделихме. Защото злоупотреби с моята добрина. Тогава бях по-наивна, по-глупава и той потискаше самочувствието ми. Всъщност и двамата бяхме малки. Но колкото и малки да бяхме, в никакъв случай не беше хубаво да се държи по този начин.
 
Ти си чакала предложение за брак. Все пак си му родила син.
Е, можеше и така да се развият отношенията ни, но не е било писано да стане. По-късно, когато му съобщих, че ще се омъжвам, мислеше, че не говоря сериозно. Все още има надежда, че един ден може да се съберем заради детето, че все още имаме някакъв шанс заедно. За мен всичко е приключило. Не гледам назад.
 
Обаче единственото бижу, което непрекъснато носиш, е пръстен от бяло злато и диаманти, подарък от бащата на сина ти.
Това не е годежният ми пръстен. Той беше огромен. Цял живот ще бъда свързана с Мишо заради детето ни. Така че този пръстен за мен по-скоро е връзка с Майки.

След Америка си имала доста силна романтична връзка.
Продължи около 2 години и беше една от най-големите ми любови. Беше прекрасно. Този човек ме извади от депресията, в която бях изпаднала след раздялата с бащата на детето ми. До ден днешен сме приятели.
 
Защо тогава се разделихте?
Заради нещо много дребно. Наистина... В крайна сметка, важното е, че и сега се чувствам щастлива и добре.
 
После срещна мъжа, с когото сключи брак. Чух, че било страстна любов от пръв поглед.
Не беше чак така.
 
Защо тогава се омъжи за него?
Е, имаше чувства. Но може би по-важното беше, че Майки го харесваше и двамата се разбираха прекрасно. Не знам дали не прибързах и не го направих в името на детето. Трябваше малко повече да го обмисля. Защото явно не сме се познавали достатъчно и нещата не останаха, каквито бяха в началото.

Вярно ли е, че по време на брака съпругът ти е имал връзка с друга жена?
Призна ми, когато бяхме подали документи за развод. Искаше да му простя и т.н – баналните неща. Според мен, когато един човек направи нещо веднъж, той ще го повтори. Моделът на поведение вече е закодиран в характера му. Така че – нямаше смисъл... Може би, ако имахме наше дете, щях да простя.
 
Но ти видя, че едно дете не може да задържи връзката.
При по-сериозни причини – да. В случая говоря само за изневяра. Доста семейства я преодоляват. Аз съм дете на разведени родители, знам какво е да имаш втора майка, втори баща. Бях на около 5-6 години, когато родителите ми се разведоха. Много плаках, когато съдът отсъди брат ми да остане при баща ми, а аз - при майка ми. Разделиха ни. После ми беше страшно тежко - на чуждо място, при чужди хора.
Затова, когато апартаментът ми в Пловдив беше готов и влязох за първи път в него, се разхождах от спалнята, в детската, в хола, пак в спалнята и плачех. Не можех да повярвам, че си имам дом. Никога преди това не съм се чувствала вкъщи. Живяла съм и при едното семейство, и при другото. През пубертета имах доста разправии с мащехата ми, която ревнуваше от майка ми. Много ме болеше. Вторият ми баща пък имаше проблеми с алкохола.
В тази връзка мисля, че не е толкова трудно да простиш една изневяра. Разбира се, чувстваш се обиден и наранен, но в името на децата, ако всичко друго е наред, не е лошо да се даде втори шанс. Защото травмата променя детето за цял живот.
 
Разбрах за един интересен епизод от живота ти. На 16 години си избягала от къщи.
На 17, току-що бях завършила техникума по енергетика. Беше ми трудно да кажа на баща ми и на мащехата ми, че ги напускам. Щяха да ме спират, щеше да има скандал. Бях решила в момента, когато не са вкъщи, да си събера нещата и да изчезна. И го направих. След около седмица звъннах да им съобщя, че съм добре и че няма да се върна повече. Всъщност оттогава живея самостоятелно.
 
Как спестяваш на Майки травмата от раздялата с бащата му?
Не знам дали успявам. На момчетата повече им липсва бащата. Усещам как Майки има толкова много енергия в себе си, че като дойдат колеги мъже на гости, веднага се хвърля да се бори с тях. После плаче и не иска да си тръгват. Харесва му да има мъжко присъствие около него. Страшно му липсва. Но се надявам, че и така ще израсне щастлив. Между другото, той поддържа контакти с баща си по телефона, по скайпа.
 
Ходил ли е в Америка?
Не. Нека да стане по-голям.

Страх те е, че може да не ти го върнат?
Това е всичко, което имам. Не съм против детето да познава роднините си, но на тази възраст лесно се подлъгват. Да поседи още малко при мен.
 
През септември се каниш да пееш в Америка. Ще видиш ли бащата на Майки?
Да, имам покана за турне. Не знам дали ще видя Мишо. Ако отида, ако имам време, ако той е там...
 
Деси, днес ти си една богата жена. Имаш три апартамента, строиш четвърти в Пловдив, имаш четири джиесема, супер кола...
...С цената на денонощен труд. Постоянно мисля каква песен да направя, какъв албум, какъв клип да снимам, кога и къде съм на участия. Почти нямам време за сина си. Това много ме тормози. Не може да работиш нон стоп. От няколко години не съм спирала. Чувствам някаква умора.
Надявам се след около година да мога да си кажа стига ми толкова. Въпреки че рядко хората си казват така и се отказват. Като те е завъртяла веднъж въртележката, все отлагаш в името на това, или онова. А когато спестиш пари, те за нула време изчезват. Особено ако си създал по-висок стандарт от средния.
 
В Къщата на Биг Брадър Венета Райкова заяви, че имаш връзка с женен мъж. Имаш ли и как се отнасяш към такава връзка?
От една страна, за любовта няма граници. Но аз не намирам такава връзка за удачна. Защото каква ще бъде тя, щом не мога да звънна на този човек, когато имам нужда от него? Това просто не е моят тип връзка. Никога не съм ходила с женен мъж. Но след като беше хвърлено в медийното пространство, иди доказвай, че не е истина. По-скоро Венета да доказва. Всички видяха, че искаше да изкара другите долна проба, за да излезе тя най-свястната и най-готината. Само че хората имаха време да преценят кой какъв е.

Какво стана с идеята да осиновиш момиченце?
Подала съм документи, не съм се отказала, но нямам време малко повече да настоявам.
 
Защо ти е това дете?
Ти едва намираш време за Майки. Знам, че няма да имам време и за него, но вярвам, че ще бъде по-щастливо, когато има майка, макар и не неговата. Ще се чувства по-обичано, с повече внимание около него. Ако мога, бих взела всички тези деца, ама не мога.
 
За втори брак мислиш ли?
Толкова скоро след развода не ми минават подобни мисли. Това обаче не значи, че след неуспешните връзки, които съм имала, няма повече да се омъжа. Не съм се изплашила. Нямам намерение да остарявам сама.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР