Каролина Гочева

Звездата й изгря у нас покрай шоуто на Нова телевизия „Пей с мен“. Първо очарова публиката с красотата си. После спечели уважението й с мелодичния си глас и с това, че е много добра певица.

Мариана Антонова 25 May 2008

Заинтригува със слуховете, че е гадже на Слави Трифонов и че в Македония по интернет върви клип с нейно домашно порно. В професионалната й биография има 11 години на сцената, 4 албума и 2 участия в Евровизия. В личната – двегодишна любовна връзка, кани се до края на шоуто да доведе приятеля си в България. Какво представлява жената Каролина и има ли нещо вярно в клюките за нея? Хубавата македонка разказва за себе си пред EVA.

Каролина, колежките ми се интересуват колко сантиметра са тези твои страшно дълги крака.

Не знам, не съм ги мерила. (Смее се.) Висока съм 175 см, така че сигурно са около 115 см. Ще ги измеря и ще ти кажа, когато правим фотосесията.

Пазиш ли диети, за да поддържаш фигурата си?

Не бих го нарекла диета, по-скоро е начин на живот. Преди години престанах да ям хамбургери, пици и други глупости, с които се тъпчем като тийнейджъри. Вече не ми понасяха, не се чувствах добре. Оттогава консумирам главно зеленчуци, риба, плодове. Организмът ми свикна и се чувствам много добре. Така че нямам нужда от други диети.

Вероятно обаче ходиш на фитнес.

Би било идеално да влизам в залата по 3 пъти на седмица, но непрекъснато пътувам и нямам свободно време. Допреди няколко месеца се занимавах с powerplate – нова интензивна форма на фитнес, при която за 40 минути раздвижваш тялото. Каня се през лятото да спортувам по-активно.

Какви са твоите козметични тайни?

Имам козметичка, при която ходя от години веднъж месечно - почиства ми лицето, слага ми различни маски. Внимавам винаги да ползвам качествен крем. В момента - хидратантен крем на Dior. Вечер почиствам лицето с антибиотичен лосион, купувам го от аптеките. Затова нямам проблеми с бръчки, акне и т. н.

В България доста певици увеличават гърдите си със силикон. Виждам, че ти не си го направила.

Все още не съм почувствала нужда да си правя каквито и да било естетически корекции. Досега това, което съм искала да променя, съм го постигала с балансирано хранене, с фитнес или с грим. Нямам обаче нищо против пластичните корекции. Мисля, че всеки, който смята, че примерно големите гърди ще му дадат ново самочувствие, трябва да си ги направи. Аз се чувствам добре с моите. Леко ми е, мога да спя по корем, да обличам, каквото искам, да не нося сутиен. Според мен бюстът няма нищо общо със сексапила на една жена. Доста жени с големи силиконови гърди изглеждат лошо.

В какво според теб се изразява сексапилът на една жена?

В поведението, в облеклото, в това как се движи, как жестикулира, как говори. Сексапилната жена не си позволява да се държи нагло, да се облича и гримира агресивно. Дори да е с нещо по-разголено, то е с мярка и с вкус. Всичко по нея е дискретно. Пипнато, но не пресилено.

Ти как се обличаш?

Обичам да нося дънки и ниски обувки. Особено когато се разхождам през деня или съм на кафе с приятелки. Вечер обаче слагам висок ток, къси поли, по-тесни рокли. Смятам, че вече съм успяла да си изградя собствен стил. Никога например не бих си позволила да привличам внимание с разголен бюст или със супер къса пола и всички да ми гледат краката.

На 28 години си звезда в Македония. Вече имаш почитатели и у нас. Как понасяш тази отговорност?

Годините ми като певица не са чак толкова малко. За първи път се появих в Макфест – много популярен фестивал в Македония, когато бях на 11 г., и оттогава кариерата ми се развива постепенно. Преди 6-7 години започнах да издавам албуми в Македония и във всички страни от бивша Югославия. А сега покрай щоуто „Пей с мен“ станах популярна и в България. Все още не съм свикнала като се разхождам из София, хората да ме познават. Но ми е приятно. Разбира се, колкото по-голяма е популярността, толкова по-голяма е отговорността. Мисля, че с поведението си винаги съм била добър пример на почитателите си.

Не те ли лишава музиката от личен живот?

Тя е приоритет в живота ми, но имам време и за приятели, и за гаджето ми, и за факултета, и да отида на почивка. Живея в Скопие, а родителите ми - в Битоля. Намирам време да ги посетя макар и за един обед. Успявам да балансирам между работата и личния живот. Вече съм свикнала с този ритъм. Работа като всяка друга. Само дето не ставам сутрин рано, за да бъда в офис до 5 следобед.
Кога ставаш сутрин? Около 9 вече съм станала. Пия кафе и фреш от портокал и започвам делови разговори по телефона. Вечер предпочитам да си стоя вкъщи. Когато бях по-млада, излизах по-често. Сега ходя на дискотека може би веднъж на два месеца.

Спомена университет. Какво следваш?

Английска филология. Трябваше да завърша отдавна, но времето все не ми стига. Смятам до Нова година да се дипломирам.

Днес за младите хора висшето образование не е атрактивно, защото могат да изкарват достатъчно пари и без него. Ти защо следваш?

Така съм възпитана. Родителите и сестра ми са с висше образование. Дори ме е срам от тях, че още не съм завършила. Не ми го натякват, знаят, че съм разпъната на всички страни, но се чувствам неудобно. Засега не правя планове да работя по специалността си, обаче никога не знаеш какво те очаква утре. Може един ден това да е единственият начин да си изкарвам прехраната. Макар че ако зависеше от мен, бих се занимавала с музика цял живот.

Музиканти ли са родителите ти? От тях ли идва дарбата ти?

Баща ми е лекар, майка ми е инженер технолог. Аз завърших музикално училище. Нашите нямаха нищо против. Винаги са стояли зад гърба и на мен, и на сестра ми.
Тя също е лекар. Завърши в България, в момента е на специализация в София. Така че имаме възможност да прекарваме много време заедно. По-малка е от мен, но вече е омъжена. По-бързо успя да направи някои неща.
Разкажи ми за гаджето си. Имам дълга връзка. Това е. Повече няма какво да разказвам.


Около теб винаги има много мъже. Това не пречи ли на връзката ти?


Когато съм с някого, не ме интересува друг. Майка ми ме е научила да бъда вярна на приятелите си и никога не съм правила нещо, за което после да съжалявам. Затова всичките ми приятелства траят дълго.


Приятелства в смисъл на приятели или на гаджета?


И на приятели, и на гаджета. С това гадже например съм от близо две години.

Добре, ама четох, че си прекратила връзката...


... заради Слави, с когото имаме любовна връзка. Не знам откъде дойде клюката. Много се смяхме и двамата. Обикновено в такива случаи има снимка: еди-коя си си шепне с еди-кой си. А за нас няма. Глупости някакви. Обръщат ми внимание сигурно защото съм ново лице тук.


В Македония пускат ли такива клюки?


За мен рядко. Е, имало е - нормално за работа като моята. Даже някои колеги нарочно пускат клюки за себе си, защото колкото повече се пише за теб – все едно какво, е реклама. Никога не съм искала да се появя в пресата на всяка цена. Например в Македония има периоди, в които въобще ме няма нито по телевизията, нито по списанията и вестниците. Няма защо да се преескспонирам, когато няма какво ново да кажа.


Четох, че в един сайт вървяло филмче, в което правиш секс с твоя колежка.


Беше преди две години, и то на 1 април. Нямаше обаче филм, а само информация. Но беше достатъчно, за да шокира родителите ми. Приех го като първоаприлска шега.

На Слави гледачка му казала, че ще се ожени за чужденка. Ти ходиш ли на гледачки?


Имам приятелка, която гледа на кафе и много познава. Обаче нали ми е приятелка, не ми казва лоши работи. (Смее се.) Не ме интересуват тези неща. Никога не съм била на гледачка. Виж, във вашата руска църква в София преди 4-5 години написах и оставих желанията си пред иконата на св. Серафим. Научих за чудодейната й сила от сестра си. Желанията ми се сбъднаха.


Вярно ли е, че гаджето ти е написало на билбордове „Обичам те“?


Случи се преди 5-6 години и беше бившото ми гадже. Направи го в края на връзката ни и въобще не беше приятно. Не обичам личният ми живот да става публичен. До този момент успявах някак да го запазвам за себе си. След билбордовете станах много интересна на жълтата преса не само в Македония, но и във всички страни на бивша Югославия.


Всяка жена би си пожелала някой мъж по такъв начин да й разкрие любовта си.


В правилното време, когато има любов, може да бъде романтично. Но не и когато си тръгваш. Както беше в моя случай.


Какви мъже харесваш?


Нямам стереотип, примерно руси или чернокоси и т.н. За мен е важно да можем да разговаряме, да ме подкрепя в работата ми и да си имаме доверие. По начина, по който се държа, мисля, че е много лесно. Никога не съм давала повод за ревност. Не съм си позволявала да флиртувам, да се държа предизвикателно. Най-много се нервирам, когато някой ме ухажва агресивно. Тогава мога да бъда доста груба.


Сигурно още не мислиш за брак и за деца.


Още не съм ги планирала. Но по принцип ми се иска да имам поне две деца. Както сме аз и сестра ми. Между нас има много силна връзка.


Правиш ли нов албум?


Наскоро го завърших. Досега албумите ми бяха предимно поп музика, арендби, рок. В новия песните са вдъхновени от македонския фолклор, но не са кавъри или преработки, а нови. Ще се опитаме да издадем албума и в България. Преди 7 години със Слави направихме кавър на песента „Охридското езеро“.


Как оценяваш новия си български дуетен партньор Павел?


Мисля, че работим в синхрон. На всеки следващ концерт той се справя все по-добре. Няма да го сменям. (Смее се.)


Разкажи ми за жилището си в Скопие.


Живея в мезонет. Още докато сградата беше в строеж, ми го направиха, както го искам. На долния етаж е дневната, на горния са спалнята и кабинетът. Цветовете са жълто, праскова, нежно зелено. Всяка сутрин ме будят слънчевите лъчи. Всички, които ми идват на гости, казват, че в дома ми има позитивна енергия. Сега обаче съм във фаза на промяна. Не знам защо. Така се чувствам.


Идват ли ти много гости?


Само най-близките ми хора, с които се чувствам свободно. Пък и всеки трябва да внимава кого пуска в къщата си, особено когато е публична личност. Много често с приятелките ми се събираме вкъщи, говорим до сутринта, разказваме си новите клюки, смеем се.


По какъв друг начин си почиваш?


Покрай професията си пътувам много, но ми харесва и когато почивам, да пътувам. През лятото често ходя до Охрид. Обаче най-хубаво си почивам в Битоля при родителите ми. Там никой не ме търси, мога да изключа телефона и да спя, колкото искам. А майка ми готви македонски специалитети като сърми, пълнени пиперки и т.н.


Вярно ли е, че се каниш да живееш в София? Заради Слави?


(Смее се.) В София е супер, но аз си живея в Скопие. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР