може ли да се лекува аурата

Познати лекари ми съобщиха, че у нас отскоро има кабинет по Аура-Сома - терапия на аурата.

Мариана Антонова 01 February 2010

 
Познати лекари ми съобщиха, че у нас отскоро има кабинет по Аура-Сома - терапия на аурата. Всеки човек има енергийно излъчване, което образува поле около тялото му - едно невидимо "яйце", което го обгръща. Някои екстрасенси твърдят, че виждат това поле около човека цветно и по цвета различават състоянието и заболяванията му. Добре, казах, ясно е, че всеки има аура, но чак пък да я лекуваме... А нормално ли е, попитаха ме лекарите, да се грижим за физическото тяло, а за ауричното - не, след като и двете са еднакво податливи на увреждания? Съгласих се, че няма логика, свързах се с Наташа Ставрева - консултант, терапевт и преподавател по Аура-Сома, и отидох в кабинета й. Започнах с "кръстосан разпит", за да разбера за какво точно става дума. Първо научих, че тя се е обучавала в Международната академия по Аура-Сома със седалище в Линкълншир, Англия. Академията има центрове по целия свят. В Америка, Австралия и Япония Аура-Сома е част от учебната програма в държавните училища.
В България засега Наташа Ставрева е единственият специалист.

Какво означава Аура-Сома?

В известния на запад Алтернативен речник на симптоми и лечебни средства тя е обяснена като терапия на душата. Защото ни дава възможност да се свържем директно с дълбоката ни същностна природа, уникална за всяко човешко същество. Именно тази дълбока същностна природа, която наричаме душа, ни помага да се справим с дисбалансите, които първо се зараждат на духовно ниво и в последствие на физическо може да предизвикат функционално или органично заболяване.

Значи Аура-Сома не лекува директно физически заболявания?

Тя прави много фина профилактика на енергийната анатомия на човека. Когато коригираме нарушения дисбаланс още в мислите си, можем да спрем и зараждащо се физическо заболяване. Аура-Сома ни помага да осмислим живота си и да се радваме на уникалната си същност. Учи ни как да не бъдем абсорбирани от обществените изисквания, а да изразяваме пълния си духовен потенциал. Помага ни да открием собствената си дарба и да я развием. Така постигаме не само изцеление, но и разширяване на съзнанието.

Кога хората търсят помощта на Аура-Сома?

Най-вече когато са на кръстопът и имат нужда от преоценка на живота си. Те всъщност търсят начин да влязат в дълбок досег със себе си и така да стигнат до правилния за тях отговор. Но и напълно здрав човек, без значение от възрастта, може да провери дали е в енергиен баланс.

По какво преценявате дали човек е в енергиен баланс?

По аурата. Тя е във формата на яйце около физическото тяло и се състои от 7 основни пласта, които са в цветовете на дъгата. Все едно че си навлечен с много разноцветни палта. Това цветово съчетание е уникално за всеки отделен човек, както са уникални отпечатъците от пръстите. Именно тези цветови тела, общувайки помежду си, осигуряват енергийния баланс. При добър енергиен баланс цветовете им са ярки и чисти. Същевременно те общуват с цветовите енергии от аурата на друг човек. Затова примерно двама души се влюбват, без да имат логично обяснение. Т.е. цветовете им се привличат, съпоставими са и аурите им се влюбват.

Значи на енергийно ниво човек е като цветно кълбо?

Айнщайн е казал, че материята е светлина, която вибрира на различни честоти. На енергийно ниво човек отразява дъгата в последователността на цветовете й - основата, т.е. долната част на краката, е червена, най-високата зона е лилава. Всяка енергийна зона представлява пояс, включващ съответните органи от физическото тяло, и отговаря на намиращия се там енергиен център, или чакра, и на съответна жлеза. Червената например е свързана с надбъбречните жлези.

Т.е. Аура-Сома още е и наука за цветовете?

Още в древността терапиите с цветове са били използвани за развитие на съзнанието, за духовно усъвършенстване и за постигане на духовно равновесие - най-доброто за физическото здраве. Парацелс и Гален говорят за способността на природата да обозначава всяко нещо според функцията му със съответен цвят. Или, казано по друг начин, цветът показва лечебната функция на дадено растение. При Аура-Сома чрез цветовете човек внася живи енергии в организма си. Те са събрани в четири продукта - стъкленички, помандери, квинтесенции и цветови есенции, които въздействат на физическото тяло и първите три енергийни обвивки около него. Всички продукти на Аура-сома се произвеждат в Международната академия в Линкълншър от растения, отглеждани там при специални екологични условия и технологии.

За кое тяло са предназначени стъкленичките?

За физическото. Всяка стъкленичка има две фракции в различен цвят: горната е от екстракти от етерични масла, долната - от билкови екстракти. Съдържанието на стъкленичките се втрива в тялото в енергийната зона, която отговаря на дадения цвят. При консултация със специалист по Аура-Сома човек си избира 4 стъкленички от 103. Когато започнем да използваме дадена стъкленичка, тя внася в нашето енергийно поле вибрацията, от която имаме нужда. Оптималният вариант е да ползваме и четирите.

На какво въздействат помандерите?

На първата енергийна обвивка около физическото тяло, наречено още електромагнитно. То е от 3 до 5 см, представлява излъчването на физическото тяло и го обвива като щит. Помандерите съдържат 49 билкови екстракта - по 7 за всяка една от чакрите в съответния цвят, в който резонира тя. Добре е да имаме винаги около себе си помандера, който отговаря на собствената ни аура. Той е най-добрата ни защита срещу вредни външни енергии.

За какво служат квинтесенциите и цветовите есенции?

Квинтесенциите въздействат на етерното и на астралното тяло, които са след електромагнитното. Използват се, когато трябва да сме по-концентрирани, например по време на медитация. Цветовите есенции правят спойката между отделните тела.

Можем ли да използваме силата на личния си цветови код в по-битов план, примерно в облеклото?

Начинът, по който се обличаме, е силно интуитивен, но бихме могли да използваме лостовете на Аура-Сома, за да се чувстваме добре, дори да бъдем неотразими. Важно е човек да носи своите собствени цветове особено в моменти, в които трябва да изрази себе си - на интервю за работа, на изпит, на среща и т.н.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР