Узо, сиртаки и морски угощения в „Маслината”

Похапвали ли сте наскоро пълнени калмарчета? А патладжан, запечен със сирене фета, зехтин, магданоз и чесънче?

Веселина Филипова 07 February 2011

Похапвали ли сте наскоро пълнени калмарчета? А патладжан, запечен със сирене фета, зехтин, магданоз и чесънче? Уханно ризото с морски дарове? А узо мезе с филета осолени морски риби? Добре, ще ви издам местонахождението на един симпатичен гръцки ресторант с многозначителното име „Маслината”. Не е тип познатата традиционна таверна, а уютно и някак домашно заведение, на два етажа, с огромни витрини, през които слънцето сякаш нахлува. Ресторантът е решен в средиземноморски стил с дървени маси и столове. Усещат се ретро уют и морска носталгия на талази. Рафтове с антикварни джунджурийки открито говорят за „вехтошарските” пристрастия на собствениците, а изобилието от растения, сред които маслини и лимони – за женска цветомания и внимание към детайла. Звучи сиртаки, разбира се. Атмосфера, достойна да се отдадеш на майсторски приготвени автентични гръцки специалитети от майстор Лилас от Солун. Не са за изпускане такива вкуснотии като рибните ястия и другите морски дарове, крехките телешки шишчета, традиционната салата Хориатики. А баклавичките и сладкото от маслини, божествени са, ммм... Видовете узо се поднасят на табличка. Бутон на масата вика дискретно сервитьора, а на изпроводяк може да си закупиш оригинален зехтин. Средиземноморските глезотии са на адрес: София, ул. Резбарска 31.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР