Мога да пуша, а мога и да не пуша

Единствено пушачите знаят колко е трудно да откажеш цигарите.

01 February 2011

Единствено пушачите знаят колко е трудно да откажеш цигарите. Дори и когато се прибягва до всички улесняващи процеса екстри като никотинови лепенки, дъвки, електронни цигари и какво ли още не. Е, налице е и друг начин. Подобно на останалите пак дава гаранции, но разликата е, че ако не успеете да ги спрете – ще ви върнат парите. А каквото и да си говорим, това е голямо преимущество.
На първо четене методът и цената са малко стряскащи – 370 лева за 6-часова сесия с терапевт и спирате цигарите. Това обещава първата българска клиника за спиране на пушенето „Алън Кар“. Терапията се провежда в групи от 8 до 20 души. Представлява динамичен диалог между терапевта и пушачите. На всеки кръгъл час се прави пауза за по цигара. При последната се предполага, че ще запалите за последен път. Статистиката на клиниката сочи, че 80% от участниците успяват да се справят с вредния навик. Ако случайно не сте от тях, са предвидени няколко допълнителни безплатни сесии. Ако и след тях не спрете цигарите, обещават да ви върнат парите.
Вероятно се чудите какво толкова се случва в рамките на тази 6-часова сесия? Сигурното е, че няма да ви показват ужасяващи снимки на умиращи от рак хора, разядени от тютюна бели дробове или увредени зародиши. Идеята е да се разбере защо сте пропушили и защо продължавате. След това ще ви помогнат да промените ритуалите и навиците си, които години наред са били свързани с цигарите.
В крайна сметка всичко зависи от вас. Може да пушите, а може и да не пушите.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР