Оливия Уайлд

Оливия Уайлд - сладката и секси доктор Хадли от тв сериала “Доктор Хаус”, „скочи“ в скъп холивудски филм.

Пепа Петрова 30 November 2010

Хубавицата играе в новия филм на Дисни “Трон: Заветът”, чиято световна премиера е на 17 декември. Футуристичната 3D лента бе показана първо на 40 журналисти от цял свят, между които благодарение на “Форум Филм България” бе и човек на EVA. Това се случи в офиса на най-голямата компания за специални ефекти “Диджитъл Домейн” във Венис Бийч, Лос Анджелис. Eкипът разказа как е създаден филмът и защо се смята, че той ще преобърне из основи представите за триизмерно кино. „Трон: Заветът“ е нещо като продължение на филма „Трон“ от 1982 г. (отново с участието на Джеф Бриджис), но с невиждани досега ефекти. Във филма на режисьора Джоузеф Козински за първи път в историята на 3D киното могат да се видят изцяло дигитализирани тела по модел на истинските актьори. И което е още по-интересно – героят на Бриджис преминава през различни възрасти, като лицето му е подмладявано изцяло по компютърен път, което е наистина революционно.

Джеф Бриджис отново играе ролята на мистериозно изчезналия Кевин Флин, чийто син - 27-годишният компютърен специалист Сам (Гарет Хедлънд), тръгва да го търси. Така Сам  е въвлечен в дигиталния свят, който сам баща му е сътворил преди години, и открива, че Кевин всъщност живее в това измислено пространство вече 25 години. Баща и син предприемат рисковано пътуване във виртуалната вселена, която е пълна с опасности и изненади. С тях е и гаджето на Сам - Оливия Уайлд.
26-годишната Уайлд е участвала във филмите „Съседка за секс“, „Алфа Дог“, но засега “Трон” е върхът в нейната кариера. Тя става известна с ролята си на Алекс Кели в „Ориндж Каунти: Кварталът на богатите“. За малко Уайлд да стане момичето на Бонд в „Казино Роял“, но Ева Грийн й отмъква ролята под носа. През 2005 г. Оливия Уайлд е чак на 61-о място в Maxim magazine’s Hot 100, а през 2009-а е на първо, отвявайки самата Меган Фокс.
Макар и родена в семейство на журналисти (през 1984 г.), още на 2 годинки естествената блондинка Оливия избира професията си - актриса. Истинската й фамилия е Кобърн. Променя я след участието си в пиеса на Оскар Уайлд като ученичка. Тогава решава да вземе името на известния ирландски писател.
Актрисата привлече вниманието със страстна целувка с Миша Бартън в „Ориндж Каунти: Кварталът на богатите” през 2004 г. В „Хаус” героинята й също е бисексуална.
В живота обаче Оливия не залита по “левия тротоар”, а от 7 години е щастливо омъжена за италиански принц. Бракосъчетанието й с Тао Русполи, известен режисьор, фотограф и фламенко китарист, се състои на борда на училищен автобус в присъствието на неколцина свидетели. За сметка на това приказното сватбено парти, последвало скромната официална церемония, е в градината на фамилния замък на съпруга й край Рим.
На живо, дори и със съвсем лек грим, Уайлд изглежда страхотно красива. Облечена е в черно, с клин и секси туника. Тюркоазеносините й очи примигват срамежливо, но в същото време погледът й е пронизващ. Леко кокетира, предпочита да е в сянката на великия Джеф Бриджис. Намирам удобен момент да я заговоря.

Оливия, наистина ли сте стояли неподвижни по 3 часа, за да ви облекат с тези футуристични костюми?

Понякога подготовката и самото обличане изискваха дори 5-6 часа. Затова пък този плътно прилепнал костюм кара тялото ти да изглежда като скулптура и с него се чувстваш много горд от себе си. Костюмите ни са толкова прекрасни, че когато за първи път ги облякохме и активираха светлините им - ахнахме. Струваше си усилието. Беше много трудно да се движим облечени така, да вървим върху високите танкове, а да отидем до тоалетната си беше направо геройство и цяла церемония – правехме го с придружител. Да, понякога се стисках да не намокря прекрасния костюм, пък и не исках да прекъсват заради мен... никаква вода не пиех, нали разбирате... Събличането обаче е много по-бързо - просто скачаш навън и готово.

Не ви ли разрешиха да си запазите костюмите?
О, не, май само Джеф (б. а. - Бриджис) си запази каската и още нещо.

Би ли облякла това нещо за Хелоуин?
Определено! Даже си мисля, че може да се превърне в стил или да инспирира нова модна линия. Подобен костюм определено би разпалил мъжкото въображение.

Това, че снимахте в “зелено пространство”, даде ли полет на фантазията ви като актриса, започнахте ли да си представяте разни неща?
Имаше невероятни сценични решения. Джоу, режисьорът ни, е и архитект и това много допринесе за мащабността и истинността на макетите. Сценографските му проекти са много близо до тези на Стенли Кубрик и даже за рождения му ден му подарихме смешна фланелка с надпис “Кубрик-Мубрик”. Колкото до зеления екран, аз повече си го представях като театър, вместо да си фантазирам различните светове, които компютърно трябваше да бъдат наслагвани по-късно.
Би ли разказала повече за бойните сцени. Много добре изглеждаш, докато се биеш...
О, да, ние учихме бойни изкуства, беше много забавно. Екипът, който ни обучаваше, ни показа как да изглеждаме много лоши и страшни. Лошото е, че на тренировките не носех високите обувки-танкове, с които трябваше да ме снимат. Това беше много голяма грешка, но за следващия път вече знам...  Много е готино да се чувстваш силна и недосегаема в ролята си.

Как тренировките по бойни изкуства се вписаха в програмата ти?
Когато започнахме подготовката за филма, още снимах в “Доктор Хаус”. Така че през деня бях докторка, а през нощта - специалист по бойни изкуства. Работех почти нонстоп. Занимавала съм се доста дълго време с балет и това много ми помогна да преодолея първоначалния физически стрес на тялото ми, а и да се справя с хореографията на боя. Наистина исках героинята ми Кора да бъде като котка, като боец-нинджа, което, както си представяш, не е моето естествено състояние... (смях). Трябваше да създам нещо много по-различно и по-способно от самата мен. И това хич не е лесна работа.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР