мена сувари

Какво се крие зад фасадата на първата училищна красавица на Америка, лакомото парче от „Американски пай” и въплъщението на „американски прелести”?

Свобoда Сидерова 24 March 2009

Още от малка Мена Сувари мечтае да стане прочута певица. Или актриса. В краен случай суперизвестен модел. Най-малко като Клаудия Шифър. Главното е да не бъде обикновена. Като всички. Донякъде успява. Възрастните чичковци от агенциите за модели обаче не я спират на улицата, погледът им обикновено шари малко над 10 см от нейните скромни 163 см. Затова пък я канят за телевизионни реклами. После започва да се мярка в масовките и епизодичните роли. Докато в годината на своето пълнолетие синеоката принцеса на граховото зърно (по-долу ще разберете защо я наричат така) влиза в голямото кино. 

Мена завинаги ще остане момичето, лежаща голо в пълната с рози вана във филма „Американски прелести”. Дъщерята на психиатър-естонец и медицинска сестра е единствената актриса, снимала се в 4 филма, в заглавието на които присъства думата „Америка”. За „Момичетото на моята мечта”, класирало се на 23-ото място в списъка на 100-те най-секси жени на списание FHM за 2000 г., се носят какви ли не слухове. Доколко са верни, вижте сами. 

наречена е в чест на египетска богиня 
Много би й се искало да е така, но не е. Лелята-англичанка я нарича Мена в чест на хотела „Домът на Мена” в подножието на египетските пирамиди, без да знае че след време племенницата й ще се превърне в американска богиня. Съучениците й се подиграват за името и я наричат „Грахчето”, в смисъл принцесата на граховото зърно. 

завиден апетит, който не се отрязява на фигурата 
Първото е вярно, второто не. „Храня се здравословно и пия много вода. За мен красотата зависи от храната и човек е това, което яде” – твърди тя пред пресата. Има и личен диетолог, когото нарича „треньор”. „Той ме съветва: ако ти е вкусно, го изплюй. И аз слушам. Ям практически всичко с изключение на месо, малко хляб и никаква захар. Ако ми се прияде нещо сладко, поръсвам отгоре с агаве (вид кактус) – на вкус е като мед”. „Мена обожава розов сладолед, обича пикантни и сладки неща – без да иска я издава майка й. - Когато нервничи, може да погълне цял слон – умилява се родителката. – Просто се чудя къде го побира”. Въпреки че се стреми да компенсира гастрономичните си пристрастия с каране на байк и екскурзии в планината, Мена често търпи критика за дължината на тоалетите. Защо трябва да се демонстрират дебели колена, след като може да се скрият? Дори и фигурата й като пясъчен часовник не я спасява от злословия. 

тайната й за красота е хидратиращият крем 
Според Мена главната течност в нейния живот е овлажняващият крем и... немската бира, към която я пристрастява бившият й мъж. Има и трета течност. „Майка ми вярва в могъществото на 100% сок от алое вера. Превъзнася го до небесата и се омазва от главата до петите с него след душ. Тя все още изглежда отлично, така че и аз се мажа, надявайки се да постигна същия страхотен ефект”. 

блондинка по рождение 
Естественият цвят на косата й е риж. Първата й работа след завършване на колежа е да попълни армията на блондинките, за да съответства на образа на Лолита. 
“Уморих се да бъда „онази рижата от рекламата” и да ме сочат с пръст”. Истината обаче е, че още от 9-годишна Мена е наясно какво й отива и не пропуска да се възползва от това. Действително смяната на цвета на косата сработва. Мена е една от първите, която усети, че вятърът духа към брюнетките и не се поколеба да пребоядиса косата си в тъмен цвят. 

любимата й процедура е SPA 
Ако под SPA-процедури се подразбират маските за коса, Мена е “жертва” – прави ги всеки ден, независимо от цвета на косата в момента. “SPA е добре, но аз не зациклям на това и между нас казано, не виждам кой знае каква полза”. 

мечта на тийнейджърите 
Мена е вече на 27, а видът й е като на 17-годишна колежанка. „В стаята на всеки втори тийнейджър виси мой постер – споделя тя. - Знам какво искат те, оставайки „насаме” с мен. Същото се отнася и за батковците. Ако мъжете виждат в мен само крака, цици и дупе, аз повече не се интересувам от мъжете. Уморих се да ходя с черни очила по улицата и да получавам по пощата слипове”. Мена недвусмислено изявява желанието си да напусне Холивуд. 

„бракът не е пречка за кариерата” 
На 22 години се омъжва за 16 години по-възрастния кинооператор Робърт Бринкман. Холивуд не може да повярва на очите си – неговата любима нимфетка да се омъжи за „дядо”! „Какво значи разлика във възрастта, ако хората се разбират и се обичат? – парира Мена. - Освен това, бракът не може да попречи на кариерата, по-скоро обратното.” След Холивуд Мена напуска и мъжа си. Причината? „Прекалено сме различни. Искам да променя изцяло живота си. В близките 2 години ще си почивам. Сама”.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР