Диета за идиоти

“Диета за идиоти” се казва книгата на известния американски диетолог Джейн Кирби, в която той не предлага нова диета чудо, а посочва най-честите грешки, допускани от хората, желаещи да отслабнат.

04 October 2010

Диета за идиоти” се казва книгата на известния американски диетолог Джейн Кирби, в която той не предлага нова диета чудо, а посочва най-честите грешки, допускани от хората, желаещи да отслабнат. 


Според Кирби те са 6: първо - вярата, че съществуват диети с феноменален резултат; второ - докато сме на диета, преставаме да пресмятаме колко калории изяждаме; трето - ядем твърде малко, което сериозно застрашава здравето ни; четвърто - очакванията ни от диетите често граничат с чудо; пето - докато гладуваме, забравяме за физическите упражнения и спорта; шесто - изобщо не се замисляме за задължителния преход към нормалния хранителен режим.


Кирби е изброил и най-разпространените митове за диетите: че можем да отслабнем за месец с 30 кг, че мазнините и въглехидратите са вредни за здравето, че можем да отслабнем само с гладуване, че салатите са най-здравословната храна, че можем да се вталим само с таблетки.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР