Десените - есен-зима 2010/11

Кристина Симидчийска 28 September 2010

ДАНТЕЛА
Свързваме я с нежност и деликатност, но дали последното важи и за драматичните готически принцеси, които шестват на зимния подиум? Защо не, особено ако са в комбинация с блестящо кадифе, черно червило, мека кожа и елегантно скроен силует.

КАРЕТА
Традиционната шотландска кръстоска (и последвалите я вариации) дава яркия си отпечатък върху ключовите модели за сезона: от палтата и блейзърите до аксесоарите и секси минироклите. Обърнете внимание на комбинацията между тартана и равните ботуши във военен стил. Както и на колежанските униформи в стила на 60-те: мини плисирани поли, къси палта и тричетвърти чорапи.

ЛЕОПАРД
Иронията на дизайнерите издигна в култ леопардовия принт, змийската кожа и пауновите пера. И смали до минимум тънката граница между екстравагантния шик с вулгарността и кича. Допълните ли целомъдрения си стил с кожена чанта или палто в разцветката на петнистия звяр, ще придадете и на най-невинната рокля небрежно хулигански вид.

ПАЧУЪРК
Любим десен за „модните свраки” – дългогодишни музи на дизайнерите именно заради любовта им към миксирането на материи и текстури и обединяването в коренно различни стилистични мотиви. Възползвайте се и изтупайте от прах-та позабравените си цветни десени.

НОРВЕЖКИ ПЛЕТКИ
Шик директно от най-дългите писти на Севера: имитация на характерните рисунки на снежинки или елени в скандинавски стил ще срещнете дори върху материи като шифон и гладка кожа. Независимо дали говорим за блузи, рокли, пуловери или аксесоари. Или пък за прилепналите подобно на скиорските клинове панталони и гащеризони.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР