Аксесоарите - посока есен-зима 2010/11

Кристина Симидчийска 28 September 2010

ДЕБЕЛИ ЧОРАПИ ДА КОЛЕНЕТЕ
Мнозина възроптаха срещу последните хрумки на Миуча Прада, а после се оказа, че последователите й са повече - и на подиума, и извън него. Цветни или дюс, вълнените плетеници стигат до коленете независимо дали ще ги сложите с изрязани обувки с ток или с груби ботуши с равни подметки.

МАСИВНИ КОЛИЕТА
Обгръщат ни с тежкото си присъствие вече трети пореден сезон. Новите версии сякаш са били предназначени за екстравагантна експозиция в музей за модерно изкуство. Хубавата новина е, че не можете да сбъркате нито с материала, нито с формата или големината им.

ШАПКИ И КАЧУЛКИ
Подобно на рамка подчертават бледите лица и червените устни, без да подценяваме чисто практичната им функция (като изключим странната им роля на аксесоар към вечерните рокли). На крачка след тях са широкополите шапки, драматичните воалетки и шарените индиански ленти, допълващи минитенденцията, вдъхновена от образа на Покахонтас.

ДЪЛГИ РЪКАВИЦИ
Не, няма да се разминете без тях. Дължината им варира около лакътя и най-често над него. Материалът: кожа, трикотаж, кадифе. Дизайнерите ни доказаха, че дългите ръкавици са уместни за всеки един случай и притежават вълшебни свойства: дори най-семплата рокля придобива нов характер в комбинация с дълги ръкавици.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР