спешно отделение за тен

Усещате истински пожар по кожата, температурата е на макс, а зачервеното ви  тяло крещи само при допир.

Илияна Йорданова 09 August 2010

операция S.O.S.!
Прекарали сте цял ден на плажа, стискайки зъби и палци да почернеете по-бързо. Два часа по гръб, още толкова по корем, умишлено избягвате чадъра... Но когато в края на деня се облегнете на стола в ресторанта, усещате, че сте прекалили. А кожата вместо бронзова е „препържена“. С ужас установявате, че дори тук-там се бели. Сякаш са изпробвали пироефекти върху вас. Точно сега имате нужда някой да ви спаси. И този някой е козметиката за след слънце, която не само стимулира регенерацията, но и фиксира и удължава тена.  За най-ефективна се смята тази с екстракти от пустинни растения, например алое вера. Ще го откриете в душ-гела Planter’s Sun (1) и маската Planter’s Sun (2) за след слънце на Planter’s. Хубавото на последната е, че снабдява кожата допълнително с няколко дози еластичност и сияйност. Последствията от „играта с огъня“ моментално облекчава и млякото за тяло Aroma Sun Expert Soothing After-Sun (3) на Decleor с хидратиращ екстракт от пъпеш и удължаващо тена арганово масло. Ултрауспокояващата и възстановяваща грижа Ultra Soothing After Sun Repair (4) на Collistar също е в ролята на опитен пожарникар. Хиалуронова киселина, масло от карите и витамини действат на кожата като тонизиращ душ. Слънцето има още един порок – предизвиква преждевременно стареене. Време е за „пластичния хирург“ - крема за тяло Progressif Anti-Age Solaire Firming And Repairing After Sun Body (5) на Carita. Ползвайте го дори кожата да не е обгоряла. Стягащият му ефект е ненадминат. Няма как да е иначе, след като за работа се хващат такива „ваятели“ като соеви протеини. 

beauty реанимация
Слънцето, солта и хлорът са истинска катастрофа за ефектната прическа. За да я избегнете, на всяка цена застраховайте косата. Край на въведения от слънцето „сух“ режим слага after sun балсамът Solar Sublime (6) на L’Oreal Professionnel, който възстановява косъма и го подхранва благодарение на високата концентрация на разтворимо олио. UV филтър защитава от следващите „топлинни удари“. Да си легнете със сухи „клечки“ и да се събудите с натежала лъскава грива... Не, това не е утопия. Трябва само да се обърнете към нощната смяна - Brume Nuit Apres-Soleil (7) на Kerastase. Бляна сбъдват укрепващи косъма витамин Е и серамиди, хидратиращ глицерин и успокояваща скалпа съставка. В ролята на спасители от Малибу се изживяват и многофункционалните сухи масла за лице, коса и тяло. С един от митичните продукти на Carita например няма да съжалявате, че сте стояли на плажа без шапка и че сте киснали в морето с часове. Растителните масла от лешник и царевица и витамините А и Е във Fluide De Beaute 14 Paillete (8) напълно заменят маската за коса. Вариантът със златисти частици придава на прическата красиви медно-златисти отблясъци. Олио от аптечна марка, но със същите възможности е Huile Sensorielle Aux 3 Fleurs (9) на Lierac. Ефектът на 7-те  масла на красотата, сред които камелия, жасмин, гардения, граничи със седмото чудо на света.

парамедици от „Бърза помощ“
Докато ви поемат лекарите от Спешно, можете да разчитате само на тях. Макар че в дипломата им не пише after sun, някои имат по 3 специалности: изгаряне, възстановяване и хидратация. „Парамедиците“ от швейцарската компания Juvena например са придобили тяхната в Лабораторията за кожни заместители в Лион. Технологията Skin Nova на основата на биополимери в серума Specialist Skin Nova SC (10) създава всички условия за формирането на нови клетки. Но с това далеч не се изчерпват плюсовете му. Освен от новата, свежа кожа ще останете изключително доволни и от антиейдж ефекта и повишената еластичност. Преди повече от 70 години френското министерство на отбраната препоръча серията на Lancome с пчелно млечице като незаменимо средство срещу изгаряния. Достоен неин представител е лосионът за тяло Nutrix Royаl Body (11), който ускорява синтеза на липиди, основни движещи сили за мека и еластична кожа. Освен сладоледа, студения душ и освежаващата прегръдка от мокро тяло сред най-добрите лечители в жегата се нарежда и Aquasource Skin Perfection (12) на Biotherm. Благодарение на „снежната“ си текстура турбохидратантът, еквивалент на 5000 литра термална вода, намалява температурата на кожата с цели 2 градуса в течение на 16 минути. Което е доста по-приятна и благоухаеща алтернатива от киселото мляко. Охлаждащият стик за околоочния контур против умора и отоци Aqualia Antiox (13) на Vichy също създава илюзията за ледено кубче. Друг специалист и познавач в сферата на чувствителните пациенти е Calming Moisturizing (14) на Kibio. Флуидът обгръща раздразнената кожа в защитен „пашкул“, богат на ленено семе и памук. След неговата намеса изчезват паренето, опъването и зачервяванията.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР