предпочитам фитнеса пред диетата

33 неща, които не знаете за Деси Зидарова

Свобoда Сидерова 30 July 2009

1. причината да открие собствен салон за красота... е твърде прозаична. Не защото моделството и актьорството са до време, а да пести време. "Искам като вляза в един салон, да ме направят красива от главата до петите. А не да кръстосвам цяла София, защото козметичката е в единия край, а маникюристката в другия." И още: "Исках да направя не толкова студио за красота, а дамски клуб, където жените да си прекарват страхотно".

2. в детството си мечтае да стане... конна полицайка. Въпреки че от 13-годишна се мотае по модните подиуми, няма амбицията да става актриса. На кастинга за сериала "Хотел България" попада случайно, мисли, че е за реклама.

3. най-големият й успех като манекенка е...
работата за агенция "Космополитън" в Япония преди 4 години.

4. не пази диета... защото няма воля. Превърнала е обаче разделното хранене в навик. Основният й принцип е: "Не преяждай!" "Спирам да се храня малко преди да се наситя". На обяд задължително хапва нещо топло, най-вече супа и салата от пресни зеленчуци. Основното й хранене е вечер. Въпреки че не е вегетарианка, рядко яде месо. Табу са газираните подсладени напитки и хлябът.

5. вместо да се бори със страстта си към сладкото... си угажда с еклерова торта, крем брюле, баница с локум или тиквеник, но само в късния следобед и то без нищо друго.

6. не й е трудно да спазва условията на договора за сериала да не качва килограми...
защото поддържа постоянно тегло - при ръст 176 см, тежи 53-54 кг. Въпреки това се стреми да не се мери често на кантар. "Ако си втълпя, че съм напълняла, най-много ми се яде".

7. тайната на стройната й фигура са... редовните тренировки във фитнес залата - 3 пъти седмично по час. "Предпочитам да ходя на фитнес, а не да гладувам." Комбинира силови упражнения с аеробика под ръководството на личен инструктор. В най-скоро време мисли да се запише и на йога.

8. спортният й екип е... марков на Adidas.

9. хобито й е... езда. "Нищо не стяга така бедрата и дупето като язденето на кон. А и много обичам животните. "

10. скритото й оръжие е...
боксът. Крехката на вид блондинка може да ви забие такова кроше, че да видите звезди посред бял ден. Страстта към ръкопашния бой обяснява с желанието да се научи на ловкост, бързина на реакциите и самоотбрана.

11. след раждането отслабва като... увеличава количеството вода на ден и тренировките. Не че не ползва антицелулитните кремове, но не им вярва. "Омазвала съм се цялата без ефект."

12. от тялото си харесва най-много... ръцете. Би искала да ги промени в горната им част - да не са мускулести, а с лек релеф и най-вече стегнати. "За мен загубата на еластичност е далеч по-голям проблем от целулита. С последния можеш да се справиш, докато с увисването не."

13. от козметичните закони е усвоила добре... почистването сутрин и вечер и хидратацията. Все още няма навика да си слага крем за очи.

14. сред импулсивните й неща в козметологията... са трайното извиване на мигли и избелването на зъбите. "Писна ми да се разхождам с машинка за извиване на миглите в чантата."

15. на първо място сред женските козове поставя...
усмивката, затова държи на перфектната белота на зъбите. Ако можеше нещо да промени във външността си, би ги пренаредила.

16. рецептата й за красота е... 10-часовият сън. Преди си поспивала до 14 часа, сега "скача" към 8-9, за да се погрижи за малкия си син. Ако не може да си навакса сън, мъжът й се занимава с детето.

17. тайната й да изглежда на 100% след безсънна нощ е... обтриването на лицето с кубче лед, експресната маска за блясък на Chanel и бронзиращата пудра.

18. най-добре релаксира... във ваната.

19. грешката, която жените допускат при грижите за кожата, е... почистването на лицето с изстискване. "На Запад го отрекоха".

20. бюти откритието й е... дермабразиото и пилинг терапията с плодови киселини Beaute Neuve на Guinot.

21. бюти разочарованието й е...
мускулната стимулация на тялото. "Резултатите не съвпаднаха с очакванията ми."

22. красотата й може да пострада от... солариума 2 пъти седмично, но за сметка на това пък не пуши.

23. от козметичните процедури харесва... парафиновата баня за ръцете, масажа с мед, терапията за лице Hydrаdermie и за тяло TechiSPA, и двете на Guinot. При възможност се отдава и на SPA вълшебства от рода на млечната вана на Клеопатра.

24. най-налудничавата й постъпка е... слагането на изкуствени мигли по време на снимки на бански в Турция. "Издържах само 30 минути. Стори ми се, че приличам на травестит".

25. най-скъпото средство на тоалетката й е... кремът и серумът от хидратираща серия HydraMax+ на Chanel. "Още ми е рано за La Prairie."

26. най-красивото... луксозният крем за тяло със стягащ ефект Lоngue Vie Corps на Guinot.

27. най-скромното... балсамът за устни на Vichy

28. най-безполезното... очната линия

29. тайната й страст са... гланцовете за устни. В козметичната й чантичка се мъдрят 3-4 броя в бежов, телесно-розов и златисто-розов нюанс. Носи още спирала, руж, бронзираща пудра, сенки, фон дьо тен и молив за очи с марката на Dior или Chanel. При вечерния грим акцентът е върху опушените очи.

30. би искала косата й да е... малко по-гъста. През лятото я прави по-пищна с допълнителни кичури. Глези я с ампули за блясък и отвреме-навреме провежда лечебен курс за подхранване с продуктите на Кerastase. Новата й любов сред продуктите за коса е Paul Mitchel. Не експериментира нито с дължината, нито с цвета. "Не изневерявам на русото, само сменям нюансите".

31. не храни особена вярност към... парфюмите. Харесва тежките, но "когато друг ухае на тях". Предпочита леките, цветно-плодови ухания. В момента ползва Femme Individuelle на Mont Blanc, Light Blue на Dolce&Gabbana и Very Irresistible на Givenchy. През лятото са й достатъчни ароматизираните продукти за тяло.

32. издига в култ младостта и е... способна на всякакви жертви пред олтара на красотата, въпреки че засега смята за драстични химичния пилинг, ботокса и филърите. Надява се, когато й дойде времето, да е измислено по-добро средство от лифтинга.

33. след 30 години, половината от времето си ще прекарва... в козметичен салон, а другата - в топли места.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР