взривоопасни цветове и комбинации

Маникюрът за пролетта И лятото постоянно си мени настроенията. Именно затова ще намери добър съюзник в лицето на всяка жена 

Илияна Йорданова 29 March 2010

Новият маникюр е освободен от задръжки, на моменти екстравагантен, на моменти мистериозен и фатален. Но важното - винаги различен. Той може да е вдъхновен от неоновите светлини на Хонконг и червено-златистите и небесносините нюанси от китайската естетика, както е в новата колекция на O.P.I. Пролетната колекция на Versace почерпи пък от бонбонените цветове, които режисьорът Тим Бъртън избра за своята Алиса в суперпродукцията си „Алиса в страната на чудесата”.  Втората пролетна палитра на O.P.I. – също, макар че тя ще гостува у нас само в бейби размер. Бонбонените нюанси са приоритет и за Creative Nail Design и ще се разтапят като захарен памук върху ръцете ни от пролетта до лятото. През топлия сезон маникюрът ще покаже и тъмната си страна. Средновековно мистериозен, той ще предизвика хамлетовско раздвоение: „Червено или черно?“ Изборът е голям, а вие решете дали да играете ролята на бонбонена Барби, окъпана в слънце плажна дама или стоманена Жана д’Арк.


шоколадова фабрика
Опитайте сладките, захарни и жизнерадостни цветове с вкус на ретро и на попарт от 50-те и превърнете ноктите си в истински лакомства за окото с цвят на розова дъвка, лимонено драже, ментови желирани бонбони, сладък карамел, малеби или млечен шейк. Вместо да трупате калории, увеличете хормоните на щастието, като превърнете ноктите си в захаросани бадеми – със средна дължина, заоблена форма, основен слой и захарен ефект чрез покритие от миниатюрни кристалчета. „Сладката“ тенденция е една от основните в пролетно-лятната колекция на Creative Nail Design.


неонови светлини
Оставете сериозния тон, бъдете първосигнални. Нека ноктите станат неонови реклами и да привличат вниманието от пръв поглед. Електриково пурпурно, сигнално оранжево или розово ще превърнат късните летни часове в диско нощи и в прекрасен „аксесоар“ към бронзовия тен.


почти гола
А защо не само с база и топлак? Тенденцията „колкото по-естествено, толкова по-добре“ изисква много добре поддържани нокти. Използвайте продукти за омекотяване и ексфолиране на кожички. От Chanel съветват да нанесете два пласта от новата им защитна база за естествен резултат или изглаждащата основа с лек розов нюанс. За екстремен блясък поставете новия топлак на марката.


 

 

 

пясъчни дюни
Заровете пръсти в пясъка и превърнете ноктите си в мидички със златисти частици. Нюансите варират от бежовото на морските песъчинки, през по-тъмните варианти на мокрия пясък чак до шоколадовия тен - те са новият хит. И всичко това в кремообразни, матови или перлени обвивки, които внасят още по-голямо разнообразие.


iron maiden
Винаги идва и часът на фаталната жена, която смело ползва „фатални” цветове - черно, сиво, тъмновиолетово, вишнево и яркочервено и със своите стоманени нокти разбива клишетата. Независимо дали лакът е матов или металик, той е много силен акцент. Покажете тъмната си страна с асфалтово, гранитно или петролено, нанесени върху страховити дълги нокти със заострени краища.


 

 

 

 

 

специални ефекти 2 в 1
Очаквайте премиерата на най-новия 3D ефект – основа с покритие от миникристалчета, перлени частички или „песъчинки“. Обикновено комбинациите са черно със златисто, тъмнозелено със златисто или наситено розово със сребристо. Това покритие е ново хрумване на класиците Creative Nail Design. Френският маникюр продължава да е звезда, но за новия сезон идва с нов имидж – съчетание на синьо със златно, тъмночервено с коралово, млечнобяло с медено. Нокътят се „разделя“ на две части или по дължината, или под формата на полумесеци, разположени на различни места.


игра на нюанси с нефрит и тюркоаз
Както трудно можеш да уловиш цвета на нефрита, който с времето става все по-наситен, или пък да разбереш характера на тюркоаза, който варира между зеленото и морскосиньото, така модерните цветове за нокти не спират да си играят с възприятията. Ефектът се усилва, когато върху зелена или синя основа се поставят златни частици, които пречупват светлината под различен ъгъл. Още през есента на 2009-а артдиректорът на Chanel измисли особен оттенък лак от нефритената палитра.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР