целулитът се сбогува с усмивка

Знаете ли кой е най-често задаваният въпрос в женските форуми от сорта на bg-mamma, tialoto, fema и т. н.? Ето го: “Момичета, как да стопя целулита?”

Анета Дженева 07 July 2009

Знаете ли кой е най-често задаваният въпрос в женските форуми от сорта на bg-mamma, tialoto, fema и т. н.? Ето го: “Момичета, как да стопя целулита?” Удивена чета отговорите: “Аз си намотавам торба за боклук около краката, след това обувам анцуг и така спя.” Или: “Събирам утайката от кафето и всяка сутрин се търкам до зачервяване. Вярно, че трябват месеци, за да има ефект…”

Не мога да си се представя с торба за боклук около краката, дори мъжът ми да е на Марс. Но не съм готова и за болка, синини и отоци в замяна на тяло без целулит, каквото ни обещават липосукцията или мезотерапията, при която те „разстрелват” с пистолет и така съставките, разграждащи мастните натрупвания, проникват в дълбоките слоеве на кожата. За себе си открих една съвършено безболезнена, но ефективна процедура: безиглена мезотерапия.

 

“С ултразвук се третират целулит и мастни натрупвания, включително по лицето, шията и деколтето. Това е абсолютно безболезнена, но много ефективна процедура и за разлика от лазера може да бъде правена през цялата година. При нея се вкарват коктейли от активно действащи вещества, без да се нарушава целостта на кожата, без синини и отоци, без болка. Когато ултразвуковите вълни се поглъщат от обработваната зона, те се превръщат в топлина, а тя активира метаболизма, подобрява кръвообращението, усилва лимфния дренаж и в резултат на всичко това се разрушава мастната капка в мастната клетка. Процес, известен като липолиза. Не може да очаквате ефект от една процедура освен по-тонизирана и гладка кожа. Но след 6-8 процедури ще видите как целулитът се топи.(Оптималният цикъл е 8-12 процедури.) Разбира се, зависи и от степента на целулита, както и от режима, който спазвате. Добре е да се комбинира безиглената мезотерапия с масажи.”

 

Какъв е моят опит след няколко процедури? Определено забелязвам как портокаловата кожа по дупето, бедрата, коленете и ах, тези издайнически ръце, е загладена. Забелязвам, че процедурата предизвиква диуретичен ефект, а това означава, че организмът е започнал по-ускорено да се пречиства. Тонусът на кожата е различен, както се оказа, ултразвукът стимулира и производството на колаген, а освен това е и вид микромасаж, затва явно чувствам и мускулите си във форма.

Процедурите продължават около 30 минути, като през това време научавам и разни хитрости в областта на диетите. Между другото в клиниката можете да разчитате на консултация с диетолог, на масажист, както и на невероятно приятния бонус от безплатна процедура, ако закупите пакет. Ако искате още подробности, обърнете се към компетентните служители в клиниката или влезте в сайта на адрес www.dermavita.bg.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР