настройте се на новите радиочестоти

Технологиите ни предлагат все по-изкусителни решения за това как да забавим хода на времето. Съвсем скоро на козметичните вълни се появи нова радиочестота, на която горещо ви препоръчваме да настроите бюти приемника си.

Илияна Йорданова 25 January 2010

Технологиите ни предлагат все по-изкусителни решения за това как да забавим хода на времето. Съвсем скоро на козметичните вълни се появи нова радиочестота, на която горещо ви препоръчваме да настроите бюти приемника си. Най-модерната процедура, която осигурява здрава и опъната кожа, без да лягате на операционната маса, се казва скин тайтънинг или неоперативен радиочестотен лифтинг. За разлика от други методи този пести време, нерви и болка, а след 40 минути може да отидете на уговорената среща - не е нужен възстановителен период.
Подмладяващият кожата метод съчетава инфрачервена светлина и биполярна радиочестота. Те си пробиват път до основния слой на кожата, от който тръгват процесите на старостта – дермата. Там загряват еластичните влакна и подобряват цялата текстура. Така е и в живота – на всяка подарена топлинка се отговаря с любов и благодарност.
Не се заблуждавайте, че щом сте на 25, нямате нужда от тази процедура. Напротив, процесите на стареене започват още от тази възраст. Причините са много – гени, вредни фактори от околната среда, стрес, нездравословен начин на живот, несериозна козметична грижа... Последствията са отпускане, увисване в зоната около устните и брадичката. Бузите и клепачите хлътват, овалът на лицето се променя, кожата по корема, бедрата и ръцете също започва да се отпуска. Слава богу, тези промени стават не изведнъж, а постепенно. И тук идва нашата задача да ги поотложим. И все пак кой е виновикът за тях? Безспорно белтъкът колаген, който отговаря за еластичността, с годините започва все по-слабо да се възпроизвежда. В момента, в който го налегне мързелът, е ред да му припомним кои са основните му функции и отговорности – да ни държи млади. Радиочестотният лифтинг в случая е в ролята на новия шеф, който ще подобри процеса на работа в колагеновата фабрика. С други думи процедурата ще накара жизненоважния белтък по-активно да се възпроизвежда. Биполярната радиочестота, която може да се представи като вид ток, преминава през кожата и за по-лесно си избира пътя на по-ниско съпротивление. Това са отпуснатите и увиснали влакна. Когато стигне до тях, топлината стимулира образуването на нов колаген. 
Ето какво е нужно, за да се настроите на новите радиочестоти. Обаждате се, за да си запазите час, и на другия ден отивате в Hill Clinic (ул. Пушкин 71 в София), където като същинска принцеса ви канят да се отпуснете на трона. Тъй като се действа с инфрачервена светлина, ви надяват специални очила. Лицето се почиства и се нанася приятно охлаждащ гел, който защитава епидермиса и е в ролята на проводник на вълшебния ток, който ще събуди заспалия колаген. Следват нежни докосвания с апликатор, при които се усеща само леко затопляне. Действа се по определени оси, така че да се обхванат всички зони, нуждаещи се от стягане. След около 600 импулса в рамките на 40 минути процедурата приключва. Премахва се гелът, нанася се подхранващ хидратиращ крем с висок слънцезащитен фактор. След процедурата кожата ви е буквално като нова, затова и много по-уязвима за външни агресори, сред които най-опасни са ултравиолетовите лъчи. Не се залъгвайте, че през зимата ги няма, тук са въпреки липсата на видима интензивна слънчева светлина. Помнете, че седмица-две след процедурата трябва да нанасяте слънцезащитен крем, и то с висок фактор – поне 30. Веднага след радиочестотния лифтинг може да има леко зачервяване, но едва забележимо и само ако кожата ви е много чувствителна. Гледката на опъната освежена кожа ще ви настрои позитивно за остатъка от деня. За да сте още по-щастлива, повторете след 3 седмици и така около 4 пъти. По-нататък е нужна само поддържаща процедура през 6 или 12 месеца в зависимост от възрастта и степента на отпуснатост на кожата.
Радиочестотният лукс е позволен дори по време на бременност. Не е хубаво да се залавяте с процедурата само при сърдечносъдови проблеми или ако в същия момент ви се е появил херпес. Ако зарадвани от невероятния резултат ви се прииска да продължите разкрасяването с амбиция да постигнете съвършенство, не хуквайте към солариума или към някоя екзотична страна, без слънцезащитни кремове. Не се престаравайте и с пилинг процедури. Няма смисъл да насилвате вече обновените тъкани. Ако все пак още ви човърка нуждата от глезотии и новият козметичен хит не ви стига, без проблем можете да си направите мезотерапия, да редуцирате целулита или да се подложите на фотопод-младяване.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР