може ли един танц?

Спорт, латинотанци и обяснение в любов под формата на минималистична топография. Това са знаковите тенденции в ароматите на лято 2008.

Свобoда Сидерова 11 May 2009

Спорт, латинотанци и обяснение в любов под формата на минималистична топография. Това са знаковите тенденции в ароматите на лято 2008.


Новата дефиниция на спорта според Jil Sander е Sport Water (1). Самото име подсказва ефекта му – свеж и ободряващ, идеален след партия плажен волейбол или в жегата. Нотки на юзу, бял чай и дървесина от островите Галапагос позволяват да се насладите на безбрежността на морската синева, живителния въздух, зареден с капчици солена вода, и почти мистичното усещане от парещия пясък. За Tom Tailor океанът също е символ на безгрижно съществуване. Благодарение на Ocean (2) и по-специално на неочакваната комбинация личи и къпина, можете да се потопите в спокойствие винаги когато искате. „Чувството не трябва да е агресивно, за да е силно!” Лозунгът на мъжкия Allure Homme Sport Cologne Sport (3) на Chanel напълно отговаря на динамичното съдържание. Кристално чистата свежест е построена около цитрусов акорд, омекотен от мускус, подправен с черен пипер и акцентиран с кедър. Много енергично и в същото време ненатрапчиво.


Обичате ли латинотанци? Ако отговорът е да, нищо не ви пречи да се насладите на Latin Dance (4) на Gabriela Sabatini. Макар че се оттегли от тениса, аржентинката все още е силна във форхенда (разбирай ароматите). Едно-две (киви), пауза (папая), красива поза (хибискус), смяна на посоката (орхидея). Кръвта бучи в ушите, телата са в сластна прегръдка. Има ли по-първична форма на себеизразяване? Лимитираното издание на мъжкия Declaration Essence (5) на Сartier също намира правилния път към сърцето на жената. Многобройните признания (от англ. declaration), изписани в черно и червено, се носят свободно в пространството и карат чувствата да танцуват. Когато сте влюбени, нищо не е много. Доказва го Naf Naf Too (6). Розата винаги е била на границата между дързостта и невинността. Уханието пленява още с оптимистично манго и чувствен ирис. Малко нескромно, прекалено провокационно и доста уверено. Тoo – прекалено силно! Наградата за вярност за фенките на Miracle на Lancome е Еau Legere (7). Един поглед на флакона, едно вдишване и ще сте влюбени като ученички в божествената смес от личи, джинджифил и божур.

 


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР