да се влюбиш през март

Забелязахте ли, че въздухът ухае особено? Някак си нежно и чувствено. Може би така мирише свежестта, младостта, наивността? Или първата целувка и първото „да”? Всеки път, когато температурата навън се повишава, вие се влюбвате. За час, за седмица или за цял живот. Какво значение има, важното е да няма ден без любов с дъх на ябълка, малина, даржелинг и мате чай, сладък грах и пипер.

Свобoда Сидерова 23 April 2009

Забелязахте ли, че въздухът ухае особено? Някак си нежно и чувствено. Може би така мирише свежестта, младостта, наивността? Или първата целувка и първото „да”? Всеки път, когато температурата навън се повишава, вие се влюбвате. За час, за седмица или за цял живот. Какво значение има, важното е да няма ден без любов с дъх на ябълка, малина, даржелинг и мате чай, сладък грах и пипер.


Плодов десерт, гарниран с чай

Тъй като обича удоволствията в живота, хубавата Нина от имагинерния свят на Nina Ricci не устоя на поредното лакомство за кожата. Pretty Nina (1) изненадва с парещ дъх на цитруси, омекотен от апетитното ухание на зелена ябълка. Последната е комбинирана с малини, поръсени с точната доза захар, ванилия и карамел. Покана да споделите страстта към сладкото отправя и Guerlain. My Insolence (2) изостря още повече апетита с малини и бадемов цвят. Какъв по-интимен начин да се почувствате дръзки? Ако небцето ви лепне от сладост, опитайте да го промиете с... даржелинг чай. Акордът на знаковата напитка в Pure White Linen Light Breeze (3) на Еstee Lauder, смесен с цитрусови акценти, пръска искрометна свежест. Нежното ухание на цъфтяща градина (фрезия, османтус, липа и роза) в сърцето и акациевият мед в шлейфа са способни да задържат мимолетното щастие и да го направят вечно. Едно е сигурно – задуха ли лекият бриз, някои дни ще изживявате отново и отново. Thierry Mugler провокира с вибрираща версия на Innocent - Innocent Rock (4). Новият „забранен плод” - сок от личи и грозде, червена роза и черен пипер, подпалва обонянието като дивите ритми душата. Скандално възбуждащо и по рокаджийски непукистко.


Цветно приключение под луната

Ядосвате се, че вашата приятелка е заминала на индийския фестивал на цветовете. И ви пише SMS, че по-хубав празник в чест на пролетта досега не е виждала. Вие пък се напръскайте с Kenzo Amour Indian Holi (5). Нотките на оризова пара, розова есенция, розов пипер, франджипани и божур ще ви пренесат мислено на събитието, където се замерят с цветни пудри. Минете ли под дъгата от червени пръски на червено, розова мъгла и жълта експлозия, всичко е възможно. Включително и да откриете единствения. Дневното светило било най-добрият ви приятел. Къде остана лунната пътека? Небето прелива от хиляди звезди, въздухът изглежда наелектризиран. Нощта ви принадлежи. Нотките на ягода, малина, касис и червена ябълка в дамския (има и мъжки) Moon Sparkle (6) на Escada го гарантират. Вие сте звездата на шоуто!


Травмай „желание” или тържество на изискаността

Ароматното портфолио на Дженифър Лопес наброява вече 8 аромата. Последният Daseo (7), по лиценз на Coty Prestige, е предназначен за „по-сложна и зряла” аудитория. В превод от испански името означава желание и е реверанс към латино корените й и очакваното бебе. Вдъхновението осенило бъдещата майка, докато се разхождала в собствената си градина. Нотките на изключително богатата композиция – мокри листа на бамбук, юзу (вид японски лимон), бергамот, фрезия, жасмин, мушкато, мимоза..., се смесват, създавайки потресаващ аромат. Букетът, „набран” от бижутерите Van Cleef&Arpels, ухае не по-малко съблазнително. В Premier Bouquet (8) оригиналът First е интерпретиран по елегантен и същевременно свеж начин. Бергамот и червена праскова, подсилени със сладък грах и момина сълза, излъчват на талази радостs от живота.

 


 

100 начина да прекарате времето

Кой казва, че в женския месец мъжете са обречени на скука? Имате възможност да обиколите света, да пийнете кафе, да откъснете роза... Хм... Труден избор, но всичко по реда си. Става дума за най-стилните мъжки аромати през март.


Истинско приключение са спретнали от Davidoff. Adventure (1) приканва да загубите... контрол. Според Юън Макгрегър, рекламно лице на аромата, човек не може да контролира авантюрата. Актьорът е известен с това, че измина 20 000 мили с мотоциклет. Преди броени дни приключи и втората експедиция с негово участие – от най-северната точка на Шотландия до най-южната на Африка. Зад следващия завой ви очаква неизследвана територия. Чисто мъжката емоция ухае на току-що изкъпана от дъжда гора. Подсилена от енергията на чай мате и черен пипер и стоплена от черен сусам и червена пиперка, тя говори за екстраординерност.


На комбинацията чай и подправка залага и Calvin Klein. Еуфорията, в която изпада всяка жена в радиус от 5 метра от източника на Euphoria Men Intense (2), се дължи на нотките джинджифил и градински чай. Страстта подсилват още лабданум и кора от алое. Tsar (3) на Van Cleef&Arpels налива вода в същата мелница. Непреходна класика с дъх на розмарин, канела и хвойна. Как да не подариш на Царя своята нежност и милион целувки?


В превод Homme Exceptionnel (4) означава изключителен мъж. Такъв като носителя на Грами, виртуоза на цигулката Джошуа Бел. Няма как да е иначе, след като става дума за марка като MontBlanc. Изненадите започват още с връхните нотки. Съчуански пипер на фона на мандирина дразни обонянието. Интригата обаче се оформя от основния рефрен - кафе и пачули. Горчивият аромат с дъх на пушек говори за харизмата на притежателя си. GF Ferre Bluemusk (5) звучи не по-малко обещаващо. Морски акорд и нотки на мускус илюстрират хармонията между 4 стихии: Въздух, Земя, Вода и Огън. Свободата да бъдеш себе си на парфюмериен език означава: пъпеш, ананас, лавандула, жасмин, махагон и кремък.


Лондон явно се оказа знаков за “носовете”. След Burberry London и Paul Smith London, ни очаква Dunhill London (6). Контрастите на мегополиса са намерили израз в ароматните съставки. Сочната ябълка предопределя съвремененния дух на уханието. Лекото заиграване с кардамон позволява на здравеца да се разгърне. Но перлата в короната е розата – символ на всичко английско. Нежното цвете обикновено се асоциира с женственост, но корените му могат да се проследят в мъжката парфюмерия. Именно властната кралица на цветята прави аромата секси и привлекателен.


Не пропускайте срещата с любимата, само защото сте изчерпали енергийния лимит. Новият дизайн на Hugo (7) и Hugo Energise (8) ще ви ободри не по-зле от кутия Red Bull. Според дизайнерите, именно стилизираните графити подчертават младежката същност на ароматите, които остават непроменени.

 


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР