мъжко лято

Да тръгнеш с мъж на море е същото като с деца. Освен сапуна, ти „изяжда” и бронзиращите и слънцезащитни средства.

Свобoда Сидерова 10 April 2009

Да тръгнеш с мъж на море е същото като с деца. Освен сапуна, ти „изяжда” и бронзиращите и слънцезащитни средства. За щастие производителите са се погрижили това да не се случи.

О, бронзов тен, о, соле мио

Мъжът си е мъж, но загорелият е съвсем друг разговор. Къде пише, че трябва да сте родом от Рио? На практика зноен латинос може да стане всеки, стига да знае как. Първи визажистите от Guerlain отсякоха: силната половина също има право да изглежда като карамелено бонбонче (не че някой й го оспорва) и лансираха бронзиращата пудра Terracotta Men у нас. От Sisley мигом подхванаха инициативата. Хидратиращият гел Phyto-Touche Gel Mat (1) подсилва тена с медено-златни отблясъци и изравнява кожата с матиращ воал. Така мъжете, които желаят да придадат здравословно сияние на кожата, също могат да се възползват. След като изчакаха силната половина да преглътне идеята за малко камуфлаж, от Clarins лансираха слънцезащитен лосион-спрей за тяло Sun Care Spray Oil-Free Lotion Progressive Tanning for Outdoor Sports SPF 15 (2). Той им позволява да практикуват любимия спорт на открито, без опасения, че кожата ще започне да „слиза” от раменете им. Между другото, марката е сред малкото, които пуснаха автобронзант за мъже Clarins Men Self Tanning.

Безспорно бомбата на сезона хвърлиха Biotherm и Vichy. Козметични фирми се престрашиха да нагазят в забранена зона, а именно мъжка слънцезащитна козметика. Спреят за спорт Biotherm Homme Spray Sport SPF 15 (3) и флуидът за тяло и изложените на слънце части от скалпа (каквото и да означава това) Capital Soleil Spray Homme SPF 30 (4) на Vichy Homme изпълняват всички желания: защитават от UVA и UVB лъчите, не лепнат, не са мазни, не запушват порите и най-важното, бързо попиват.

Сладката двойка - спорт и козметика

Бронзовият тен може и да ви придаде известна автентичност на истински мачо, но разплутата фигура трудно ще скриете. Ако в бъдещите ви планове влиза свалянето на някоя мацка на плажа, думите шкембе, отпуснат корем, паласки на кръста трябва да изчезнат от речника ви. Блъскането във фитнес залата съвсем не е достатъчно. Ако искате да се чувствате във форма, т.е. да демонстрирате релефен торс, трябва задължително да отделите няколко минути за мазане с подходяща козметика. Да повдигне бойния дух на мъжете е призван дневният моделиращ и стягащ гел Abdosculpt (5) на Biotherm Homme.

„Мускулестата” програма на марката включва още, внимание!!! и първите нощни пластири за мързеливци, които засега няма да се продават у нас. В интерес на истината, намекът за целулит (да, да, не се учудвайте, мъжете също страдат от бича Божи, но благодарение на строежа на съединителната тъкан, той не е толкова видим, както при жените) дойде от Oriflame. Те първи лансираха моделиращ гел за коремната област. За „любовните дръжки” са се погрижили и от Nicкel. В основата на Poignees d’Amour (6) е откритието на притежателя на Нобелова награда Дж. Голдстайн, което блокира синтеза на липиди. Производителите обещават до 1.7 см по-малко от двете страни на кръста. Определено после ще трябва да затегнете коланите. Остава ви само да наподобите елегантна 3-дневна брада и уморен порочен поглед. Но те са лесни.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР