Луда по тебе - равносметката!

Ирина Иванова 23 October 2024

Нали знаете как американските таблоиди назовават известни двойки, като слеят имената им – Бранджелина например (Брад Пит и Анджелина Джоли). В този текст ще си имаме нова двойка – Джокам. Разбирайте Джокович (Новак) и Камелия (нашата попфолк звезда, дето сте луди по нея). В продължение на – както винаги – цели три дни всички говореха за тях. Дори ако трябва да сме точни, не беше двойка, ами тройка – Джокамар (плюс диджей Мартен). Може и Камарджо, по-екзотично звучи. А може и Маркаджо, това вече си е направо италианско. Както ви харесва. Ето, за първи път в историята на медиите списание EVA дава едно име на тройка, а не на двойка. Да се помни и да се знае!

Анотация на случилото се (че при тези всекидневни избухвания на всевъзможни новини и скандали, човек бързо забравя): великият сръбски тенисист Новак Джокович дойде в България за благотворителен мач по покана на нашия герой в световния тенис Григор Димитров и след края на мача поиска от диджея на събитието Мартен да му пусне поне малко от най-любимата му песен – „Луда по тебе“ на Камелия. Онзи отказа категорично пред стотиците хиляди на стадиона. Да не е луд да пуска чалга, било то и на Джокович! Ами че той после как ще живее, как ще гледа приятелите си в очите! Хайде, набързо измислиха онази работа с авторските права.

После Ноле и Гришо отишли на клуб и там Камелия лично им изпяла това и още други парчета. Уж безплатно се била навила, но после пък те я навили да вземе едни 10 000 евро. Ужасно трудно било! И слава Богу, че се съгласила! Джокович съвсем щеше да ни помисли за диваци някакви – нито песни пускаме, нито пари взимаме.

Имам познат, който в един момент ходеше непрекъснато със слушалки по улиците. Така, разправяше ни той, си запушвал ушите, та да не чува чалга музика и чалга разговори. Същевременно, тъй като точно тогава изживяваше някаква любовна мъка, всеки път като си отвореше устата, все едно чалга слушах. То не беше „Усещам, че я губя малко по малко…“ (Гергана – „Губя те бавно, малко по малко“), то не беше „Тя преобърна целия ми свят, разбираш ли…“ (Софи Маринова и Устата – „Бурята в сърцето ми“), то не беше „Абе знаеш ли какво искам? Искам да ме погледне в очите и да ми каже, че ме обича, е това искам от нея“ (Анелия – „Погледни ме във очите“). Така че не знам от какво се пазеше този човек, ама не се беше опазил. Или просто чалгата е окупирала всички изрази в сферата на любовното нещастие и щем не щем, падаме в лапите ѝ.

Между другото Камелия е била корица на EVA преди години, така че няма да се дистанцираме от нея. Участвала е и в нашия проект „Приказки от звездната гора“, където се превъплъти – с достатъчна доза чувство за хумор при това – в ролята на хищна котарачка в чизми. Не, няма да се дистанцираме от нея.

Всеки призив за каквато и да е форма на „чистота“ – чиста раса, чист ефир – в своята крайност придобива фашизоиден оттенък. Нетърпимостта е порок, така си мисля. Не харесвате фолклор, мразите чалгата, подигравате се на естрадата… Ама къде се намирате? На някаква ваша собствена планета ли? Верният отговор е: Не.

И още нещо – някои ужасно арогантни хора първи казаха, че Ноле е арогантен балкански простак. Най-арогантните най-бързо разпознават арогантността, което си е съвсем логично. Джокович няма нужда от защита и, да, много от най-големите са И арогантни. Въпросът е какво правим с онези, които са си само арогантни, без да са най-големи?

Какво остава от тройката Джокамар? Остава ди-джей Мартен, който преди години – да кажем около началото на века, бе популярен ърбън персонаж. Имаше тогава такива – тъкмо бяхме изпълзели от мизерията на непосредствения постпреходен период, т.е. 90-те, и се появиха телевизии, списания за градска и клубна култура, музика и т.н. Появи се и диджей Мартен.

После постепенно позаглъхна – вероятно си е работил човекът, просто не знам, не съм го следила.  И ето го сега – отново изгрява. Връща се, за да въздаде справедливост и да накаже всички нисши духом, жигосани с клеймото на чалгата. Не човек, не диджей, а желязо. Безкомпромисен! Всеки скандал изважда на повърхността всевъзможни съдър-
жания. Не всичките са безценни, меко казано.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР