Юлияна Маршова: С правилната нагласа и отдаденост успехът идва

Юлияна Маршова е създател на платформата Yuma.bg за кетъринг услуги на едно място. Всичко започва преди една година, когато тя организира парти за своя собствен рожден ден – задача, която се оказва не много лесна

eva.bg 01 October 2024

Наскоро налагало ли ви се е да организирате събитие? Сватба, рожден ден, годишнина, корпоративно парти... Как бихте оценили изживяването по скалата от лесно към трудно? Кое ви остана като по-ярък спомен – нервите по организирането и планирането или удоволствието от самото събитие? Питаме неслучайно.

Юлияна Маршова е създател на платформата Yuma.bg за кетъринг услуги на едно място. Самото име подсказва, че това е много личен проект. Как започва всичко и каква е равносметката на финала на първата година? Юлияна ни разкрива историята зад своята сбъдната мечта и бизнес приключение, доказвайки, че красивите жени са интелигентни, смели и водени от максимата: С правилната нагласа и отдаденост успехът неизбежно ще дойде.

Как се роди идеята за платформата Yuma.bg и защо решихте да създадете подобен продукт?

Идеята за Yuma.bg се роди в средата на 2023 г., когато организирах своя рожден ден и се сблъсках с доста предизвикателства в намирането на кетъринг услуги. Беше изключително сложно да координирам всичко – трябваше да поръчам хапките от едно място, декорацията от друго, а за напитките и сервиза трябваше да търся отделни доставчици. Това ме накара да осъзная колко липсва цялостно решение на пазара, което да събира всички тези услуги на едно място. Така се роди идеята за Yuma.bg – платформа, която да улеснява потребителите, като им предлага всички необходими услуги за организиране на събития в един общ продукт.

На 1 октомври отбелязвате първи рожден ден. Какви бяха най-големите предизвикателства по пътя през тази една година?

С огромна радост можем да отбележим, че през тази първа година осъществихме много успешни събития, благодарение на сътрудничеството с нашите партньори. Разбира се, предизвикателства винаги има, когато стартираш нов бизнес, но съм щастлива да споделя, че идеята за Yuma.bg беше приета изключително добре както от кетъринг компаниите, така и от клиентите. Много от нещата се случиха по-лесно, отколкото очаквах, благодарение на положителната обратна връзка и доверието, което изградихме в този кратък период.

А кои бяха най-вълнуващите събития, организирани чрез Yuma.bg?

Платформа, която да улеснява потребителите, като им предлага всички необходими услуги за организиране на събития в един общ продукт
Събитията, организирани чрез Yuma.bg, са вълнуващи и носят своята собствена енергия. Всички те са специални, тъй като са съобразени с конкретните желания и нужди на клиентите ни. Независимо от мащаба или вида на събитието, за нас всяко е уникално изживяване, в което влагаме внимание към детайла и персонално отношение, за да бъде наистина запомнящо се.

Съществува ли идеално събитие и кои условия трябва да са изпълнени, за да е такова?

Идеалното събитие е това, което напълно отговаря на визията и очакванията на клиента. За да бъде едно събитие перфектно, е важно да има добра комуникация между организатора и кетъринг екипа, да определим ясни цели и да бъдем гъвкави в изпълнението. Вниманието към детайла също играе ключова роля – от естетичната презентация на храната до безупречното обслужване, всичко трябва да допринася за цялостното изживяване на гостите.

Какви са актуалните тенденции в кетъринг индустрията у нас и в Европа? Наблюдавате ли промени в търсенето на услугите за кетъринг?

От естетичната презентация на храната до безупречното обслужване, всичко трябва да допринася за цялостното изживяване на гостите
През последната година виждаме нарастващо търсене на устойчиви и здравословни хранителни решения. Клиентите все повече предпочитат био продукти, менюта с растителна основа и услуги, които намаляват отпадъците. В Европа тази тенденция е особено изразена, като компаниите залагат на устойчиви практики и намаляване на въглеродния отпечатък. Търсенето на специализирани менюта също се увеличава – безглутенови, безлактозни, веган и кето опции стават все по-популярни и у нас.

Какви са плановете Ви за бъдещето на платформата?

В момента фокусът ни е върху разширяване на партньорската ни мрежа и навлизане в по-малки населени места. Искаме да направим Yuma.bg достъпна за още повече хора, като предлагаме широка гама от кетъринг услуги за всякакъв тип събития. Освен това работим върху нови функции, които да направят процеса на поръчка още по-удобен и персонализиран. Виждаме голям потенциал за разрастване и извън страната, така че международната експанзия също е сред дългосрочните ни цели.

Ако трябва да дадете съвет или насоки на младите жени предприемачи на база Вашия досегашен опит, с какво ще започнете? Има ли точна формула за успех?

Да вярваш в своята идея и да останеш фокусиран върху целите си
Един от най-важните съвети, които бих дала, е да не се страхуват да започнат. Пътят към успеха често е осеян с предизвикателства, но именно тези трудности ни учат и ни карат да растем. Няма точна формула за успех, но постоянството, упоритостта и готовността да се учиш от грешките си са ключови фактори. Важно е да вярваш в своята идея и да останеш фокусиран върху целите си. С правилната нагласа и отдаденост успехът неизбежно ще дойде.

Как бихте определили Yuma.bg като неин създател – сбъдната мечта, приключение, обещаващ бизнес, революция…?

Yuma.bg е комбинация от всичко това. За мен това е сбъдната мечта, защото виждам как една идея, родена от личен опит, се превърна в нещо реално и полезно за много хора. Проектът е едно невероятно приключение, изпълнено с неочаквани моменти и нови възможности. Вярвам, че Yuma.bg има потенциала да революционизира начина, по който хората избират и поръчват кетъринг услуги, като създава по-лесен и ефективен процес за всички.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР