Роза дамасцена за здрава и красива кожа

AQUA VITAE усъвършенствана флорална мицеларна вода с българска роза и лавандула е ярка илюстрация на слогана на бранда: „Красота чрез здраве“

eva.bg 27 September 2024

Ако през месец май сте минавали през Розовата долина, със сигурност ви се е приискало да спрете на някоя отбивка и да се разходите из редовете с розови насаждения. Цветовете са яркорозови, ароматът им – вълшебен. И въпреки че знаете, че не е позволено, вече сте напълнили шепата си с ароматните листенца.

Роза дамасцена отдавна се използва в козметиката. Тя има антиоксидантни, антисептични, противовъзпалителни, успокояващи и хидратиращи свойства, което я прави желана съставка в продуктите за красота и грижа за кожата.

Неслучайно флорална вода от роза дамасцена е активна съставка номер 1 в пилотния продукт на новия български бранд Buldimer. AQUA VITAE усъвършенствана флорална мицеларна вода с българска роза и лавандула е ярка илюстрация на слогана на бранда „Красота чрез здраве“ и сега ще ви разкрием защо това е така.

Забързаният начин на живот води със себе си стрес, замърсяване, често и неправилен хранителен режим, което влияе негативно върху кожата на лицето и шията на много жени и момичета.

Най-малкото, което можем да направим за кожата си, е да я почистваме в края на деня (както и сутрин). За целта отлично попадение би бил по възможност натурален продукт, който не само премахва грима, но и почиства в дълбочина. Бонус е, ако и лекува кожата.

Мицеларна вода AQUA VITAE е 99% натурален продукт. Премахва грима и почиства дълбоко кожата, като същевременно я изглажда, укрепва и стяга, оставяйки я чиста, еластична и освежена. Облекчава зачервяванията, намалява раздразненията, отстранява несъвършенствата, редуцира акнето, има подмладяващ ефект. Това широкоспектърно действие се дължи на прецизната формула на съставките, които са от България, Италия, Франция.

Флорална вода от роза дамасцена

Розовата вода противодейства на свободните радикали, така признаците на стареене видимо намаляват. Поддържа pH баланса на кожата и подпомага хидратацията. Флоралната вода стяга капилярите в близост до повърхността на кожата, с което облекчава зачервяванията. Притежава антисептично, противовъзпалително и антибактериално действие. Успокоява раздразненията. Редуцира акнето, поддържайки кожата здрава.

Флорална вода от лавандула

Лавандулата стимулира кръвообращението и действа противовъзпалително. Флоралната вода от лавандула притежава антибактериален ефект. Натуралната активна съставка заздравява кожата, като я почиства и отстранява несъвършенствата. Известно е, че лавандулата има ароматерапевтични свойства, като действа успокояващо. Допринася за тонизирана и освежена кожа.

Плодов екстракт от европейска винена лоза

Сега е моментът да си спомним за червеното вино и полифенолите, които се съдържат в семките и люспите на тъмните сортове грозде и които имат мощно антиоксидантно действие. Плодовият екстракт от европейска винена лоза (от Италия), използван за AQUA VITAE, притежава силно изразени антиоксидантни свойства, стимулирайки отделянето на токсините. Екстрактът от плод на грозде кондиционира кожата, ребалансирайки кожната микробиота и редуцирайки зачервяването. Почиства чрез антимикробното си действие, успокоява и предпазва кожата.

Коренен екстракт от джинджифил

Джинджифилът изглажда бръчките и помага срещу стареенето благодарение на своите антиоксидантни свойства. Тази натурална активна съставка подмладява кожата и придава блясък, дори отстранява петна, тъй като действа противовъзпалително и антимикробно. Намалява зачервяването, успокоява, предпазва, заздравява кожата, почиствайки я в дълбочина. Джинджифилът ребалансира полезната кожна микробиота, премахва несъвършенствата и неприятните усещания по кожата на лицето и шията.

Смолен екстракт от босвелия

Това е сравнително непозната съставка, но със забележителни свойства. Смолният екстракт от босвелия намалява фините бръчици по кожата на лицето и шията чрез изглаждащото си действие. Босвелията се характеризира и с противовъзпалително действие, което намалява зачервяването. Коренът от билката подмладява кожата, като стимулира генерирането на нови кожни клетки. Почиства чрез антимикробното си действие, успокоява, предпазва, заздравява и кондиционира кожата. Също ребалансира кожната микробиота, намалявайки несъвършенства и неприятни усещания по кожата. Изключително ефективна съставка при суха кожа.

Мицеларната вода AQUA VITAE на Buldimer е подходяща за суха, както и за чувствителна кожа. Предстои създаването на цяла линия продукти – за лице, тяло и ръце, които ще са базирани на същите съставки.

Съвременната жена, която е и майка, желаеща най-доброто за себе си и за своята подрастваща дъщеря, все по-малко прави компромис с грижата за кожата. Държи на продукти, които вместо на агресивни съставки със сложни формули и имена, залагат на силата на природата. Имаме си роза и лавандула, органично отглеждани и с куп полезни свойства – за здраве, красота и младост. Какво още чакаме?

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР