Кал Изов: Всеки кастинг е състезание и то трябва да бъде спечелено

24 September 2024

Keep the Catwalk е съвместна рубрика на EVA и Johnnie Walker, в която ви разказваме за силата да продължаваш да вървиш, когато в теб са вперени милиони погледи и си ярко осветен от прожекторите. За силата да отстояваш по пътя себе си и онова, без което светът ни не би могъл – красотата. Във всяко издание на рубриката ще ви срещаме с един от супермоделите на най-успешната модна агенция у нас Ivet Fashion, която тази година празнува 30-ия си юбилей. 

Кал е на 24 години. Кариерата му на модел започва в пика на ковид, и то в една от пламтящите точки – Милано, с притесненията на всички близки дали да замине, с неговата решителност да грабне шанса си, с пустите летища, пътуванията с шлем, маските, сваляни само когато фотографът е напълно готов да заснеме кадъра. За краткия период оттогава вече е снимал в Тайпе, Банкок, Атина, Истанбул, Берлин, Лондон, Барселона... От есента ще подпише договор с модната агенция Fashion и ще се установи в Милано.

Кал, каква е историята на името ти?

Имам хубавото българско име Калоян, което в превод от гръцки е „Хубав Иван“, а дядо ми се казваше Иван, но тъй като постоянно съм извън България, моят букер Диан го съкрати на Кал, което е по-лесно за произнасяне и се харесва по цял свят.

Би ли се описал с три думи?

Нестандартен, широко скроен, забавен.

Очаквал ли си някога, че ще бъдеш модел?

Не, аз съм „хванат от улицата“. (Смее се.) Плановете, които имах за живота, бяха доста по-различни, но пъти-
щата ни с „Ивет Фешън“ се пресякоха в доста повратен за мен момент.

Кой и как всъщност те откри за моделството?

Учех последна година във Френската гимназия и след един учебен ден на входа ме спряха букерите на „Ивет Фешън“ Диан и Симона. В първия момент не ги отразих, защото съм прекалено недоверчив. Но светофарът светна червено, те ме настигнаха и се наложи да ги изслушам, което впоследствие се оказа невероятна възможност за мен и съм им благодарен.

С какво най-много те изненада тази професия?

С динамиката. Животът ти се обръща на 180 градуса в рамките на няколко дена. Не знаеш откъде ще се появи следващата възможност. В началото бях направо шокиран.

Коя си остава според теб най-погрешната представа за нея?

Получаваш много пари за работа, която всеки може да свърши, партита и лукс. Това са стереотипите, които съм чувал немалко пъти, но никого не съдя, тъй като, започвайки моята карира, очакванията ми не бяха по-различни. (Смее се.) Но бързо паднах на земята и видях каква отдаденост трябва да имаш, за да жънеш успехи.

Кои са особено приятните моменти в моделството?

Успехите. Конкуренцията е смазваща. Виждаш модели по-високи, по-хубави, по-нахакани и когато бъдеш избран измежду тях и получиш признание за работата си… Ами няма нещо по-сладко от това за мен. Всеки кастинг е състезание и то трябва да бъде спечелено.

А особено трудните?

Аз имам голямо семейство, което обичам изключително много, и да бъда далеч от тях е трудност, която все опитвам да превъзмогна.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР