Капсулен гардероб и тренди цветовете на есен 2024

eva.bg 02 August 2024

Снимка: getty images

За повечето от нас ваканционните дни приключиха и вече се настройваме за градското ежедневие – работа, служебни срещи, ангажименти, важни събития. Настройваме и гардероба си спрямо тренди цветовете на новия сезон.

Капсулният гардероб е синоним на практичност, защото дрехите в него се комбинират лесно помежду си. Така с няколко артикула получавате множество аутфити. И можете умело, като знаете някои модни трикове, да експериментирате – например с аксесоар в тренди цвят, като чанта или боти, трансформирате формалния сиво-черен офис дрескод в ефектна вечерна визия.

Друг умен трик, особено за есента, е наслояването. Това е сезонът на меките топли дни и хладните сутрини и вечери. Наслояване можем без усилия да осъществим, когато разполагаме например с тениска, риза, жилетка и блейзър. Не забравяйте да се погрижите и за тъканите на дрехите си, защото през студените месеци, когато сушим прането на закрито, често в него се натрупват неприятни миризми. Новият Lenor Fresh Air създава усещане за свежо пране, сушено на слънце, благодарение на специалната технология SolarDry™, имитираща ефекта на слънцето върху мокрите тъкани – остава свеж, приятен, завладяващ аромат и нежна мекота при допир. Дълготрайно. Пробвайте го със следващото пране.

Капсулен гардероб за есента

  1. Дънки
  2. Панталон
  3. Тениска
  4. Риза
  5. Мидѝ пола
  6. Рокля
  7. Пуловер
  8. Жилетка
  9. Блейзър
  10. Кожено яке
  11. Кецове
  12. Боти
  13. Чанта

Тренди цветовете тази есен

Хвърлихме поглед към есенно-зимните колекции 2024/2025 на световните модни брандове и откроихме три тренди цвята, които си струва да присъстват в капсулния гардероб. Със синьо, жълто и зелено (и техните специфични нюанси) ще сте актуални, свежи, модерни и ще можете да акцентирате на фона на класическите черно, бяло, сиво и земните тонове. Ще можете и да преобразявате за минути визията си, ако се налага да жонглирате между различни поводи, ситуации и стилове.

СИНЬО

Синьото винаги е доминиращо за по-студените месеци, но вместо само тъмносиньо или кралско синьо този сезон има някои по-светли нюанси като небесно синьо и кобалтово синьо. Докладът за тенденциите на Pantone подчертава два специфични нюанса на синьото – Starlight Blue („ефирен син оттенък, възвишен ивъздушен“) и Wave Ride („тропическо океанско синьо, вдъхновяващо желанието ни за бягство“).

*LENOR Fresh Wind – свеж енергизиращ аромат с морски нотки, цитруси и прохладен бриз

Бонус трик: Земните тонове изглеждат изключително ефектно в комбинация със синьо – със синя риза под блейзър или тренчкот в цвят камел няма да сбъркате.

ЖЪЛТО

Жълтото беше сред топ цветовете миналата есен и зима, а по всичко личи, че ще е популярно и тази година. Докладът за цветовете на Pantone за Седмицата на модата в Лондон подчертава Misted Yellow като ключ към палитрата, отбелязвайки, че това е „леко пикантно, забулено жълто, което разкрива красотата на природния свят“.

*LENOR Tropical Sunset – сладък плодов аромат с пристрастяващи нотки на диня, пъпеш и манго

Бонус трик: Тук спадат горчица и по-меките маслени нюанси на жълтото, които буквално биха озарили един изцяло черен аутфит.

ЗЕЛЕНО

Не един и два бранда показаха за предстоящия сезон зелено, носено от главата до петите. В нюанси на мъх, маслина и каки видяхме копринени рокли и прозрачни дрехи, макар ние да асоциираме зеленото по-скоро с пуловер, жилетка и панталон. Pantone изтъква Iguana като водещ оттенък, отбелязвайки, че това е „универсално дървесно зелено, което набляга на нашата признателност към природата“.

Бонус трик: Ако се колебаете, започнете с чанта или боти в зелено. Или красив кашмирен пуловер.

*Продуктите от серията Fresh Air омекотители на Lenor се предлагат в два размера – за 33 и 55 изпирания. Fresh Wind и Tropical Sunset са вече на пазара.

Имате вече насоки за капсулен гардероб за есента, знаете кои са тренди цветовете, владеете умението за съчетаване, акцентиране и функционалност при изграждане на аутфит – с други думи можете с лекота да се превърнете в еталон за моден усет, безупречен стил и елегантност. Като жена от подиума. В компанията на Lenor.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР