Момичетата на Алмодовар

„The Room Next Door“ с първи трейлър, корица на Vogue и предстояща премиера във Венеция. Какво споделят Тилда Суинтън и Джулиан Мур за филма и за работата с Алмодовар?

eva.bg 23 August 2024

Веднага щом разбрахме за този проект със заглавие „The Room Next Door“, споделихме новината с вас. Сега, няколко месеца по-късно, има вече първи трейлър и можем да надникнем малко повече в света, който Алмодовар е сътворил заедно с Джулиан Мур и Тилда Суинтън.

„The Room Next Door“ е първият пълнометражен филм на английски език на режисьора, а изборът му на актриси обещава нещо силно въздействащо и запомнящо се. И това е ясно още сега благодарение на трейлъра, който ще ви покажем, и на Vogue.

Мур и Суинтън са на корицата на септемврийския брой на Vogue Испания, а фотосесията им е възхитителна.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue España (@voguespain)

Списанието прави интервю не само с актрисите, но и с Алмодовар.

„Не съм толкова стар, но усещам липсата на време и се замислям какво ми остава. Много се стресирам, защото искам да се възползвам максимално от това, доколкото мога и колкото е възможно повече“, казва режисьорът.

„The Room Next Door“ e първият му пълнометражен филм след „Паралелни майки“ от 2021 г. 

„Опитвам се да си спомня кога Педро ми каза за филма и тази роля. Мисля, че се случи, когато снимахме „The Human Voice“ (късометражен филм от 2020 г., написан и режисиран от Алмодовар, базиран на едноименната пиеса на Жан Кокто – б.а.), но не съм сигурна, защото тогава беше малко неясно какво ще се случи след Covid. Той беше изключително мил, като ми каза, че иска да работим отново заедно, но след това не уточни много подробности“, разказва Тилда Суинтън.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue España (@voguespain)

„Той ми изпрати имейл. Беше лудост, защото се случи по напълно неочакван начин. Отворих компютъра си една сутрин и го видях. Напълно полудях. Казах на съпруга си, че Педро Алмодовар току-що ми е изпратил съобщение с молба да направя филм с него, и той ми каза, че трябва да кажа „да“ дори без да мигна“, си спомня Джулиан Мур.

Педро Алмодовар свободно адаптира романа на Сигрид Нунес за „The Room Next Door“. Тилда Суинтън е Марта, военен репортер, диагностицирана с неизлечима болест. Джулиан Мур е Ингрид, писателка, приятелка и спътница на Марта в някои трудни моменти, в които тя размишлява за отсъстващата дъщеря, живота и смъртта.

Джон Туртуро, Виктория Луенго, Алесандро Нивола, Хуан Диего Бото, Мелина Матюс, Естер Макгрегър и Раул Аревало допълват актьорския състав.

„Не бих казала, че беше трудно, но беше резултат от огромна отговорност“, обяснява Суинтън за ролята си, върху която пада огромна част от тежестта на сюжета.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue España (@voguespain)

„Харесва ми да имам възможността, защото обичам да бъда човекът, който носи емоциите си на гърба си. Това е нещо, което съм изпитвала на няколко пъти през цялата си кариера и в някои отношения го предпочитам“, допълва Тилда.

„Имаше моменти по време на снимките, когато ми беше наистина трудно. Когато придружаваш някой болен, просто искаш да го накараш да се почувства добре и да го утешиш“, обяснява Джулиан Мур. „Не беше лесно, но в същото време беше красиво заради това, което предполагаше такова дълбоко приятелство между жените. Имах идеята, че всичко, което можете да направите за човек в тази ситуация, е просто да дойдете и да го хванете за ръка.“

Филмът ще е по кината през декември, като ще бъде представен за първи път на фестивала във Венеция през септември.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР