Изваян контур без игли

Люба Вангелова 24 August 2024

Неинвазивните процедури за красота неслучайно са сред любимите на повечето хора и бързо добиват популярност. Познавайки отличното действие на популярната процедура за тонизиране на тялото Emsculpt, съвсем очакван е интересът и към Emface. Дерматолозите вече определиха процедурата като „революционна“ и „променяща играта“, особено за тези, които искат да подобрят външния си вид по естествен начин. Без игли, процедурата прави лицето по-изваяно, по-стегнато и по-тонизирано.

КАКВО Е EMFACE?

Това е неинвазивна терапия, която използва комбинация от HIFES (високоинтензивна лицева електрическа стимулация) и радиочестотна технология (RF) за подобряване на плътността на лицевите мускули и стимулиране на производството на колаген и еластин.
Устройството въздейства на двете основни причини за стареенето – загуба на мускулен тонус на лицето и загуба на колаген.

КАК ТОЧНО РАБОТИ?

Накратко HIFES свива мускулите на челото и бузите с електромагнитен ток, за да повдигне и стегне тъканта на лицето, докато RF технологията използва топлинна енергия, за да предизвика реакция, наподобяваща тази при зарастване на рани. Този процес стимулира производството на колаген и еластин – протеините, отговорни за съхраняване на младежкото състояние на кожата.



КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА EMFACE?

Emface стяга кожата и повдига контура на лицето, възстановява обема и намалява фините линии. Това се случва чрез тонизирането на съответните мускули на лицето, което прави цялостния му вид освежен и с гладък тен. Този ефект е подпомогнат и от факта, че Emface може да повдигне веждите и да направи скулите да изглеждат по-изпъкнали, които всъщност са двете най-забележими промени след процедурите.

КАКВО Е УСЕЩАНЕТО?

Самата терапия трае 20 минути. Необходимите сесии са около четири през интервали от около седмица или две. След това може да се правят поддържащи сесии веднъж или два пъти годишно в зависимост от желаните цели. Emface не изисква никаква предварителна подготовка, нито пък има възстановителен период. След процедурата денят ви продължава обичайно. Усещането по време на терапията е приятно и релаксиращо. Единствено се налага да свикнете със странното усещане от неволното потрепване на лицевите ви мускули.

РАЗЛИКИТЕ С БОТОКСА И ФИЛЪРИТЕ

За постигане на споменатия по-горе ефект – повдигане и извайване на чертите на лицето или изглаждане на фините линии, досега разчитахме предимно на ботокса или на филърите. Действието на Emface е подобно. Той укрепва мускулите на лицето, за да придаде обем и повдигане (подобно на филърите) и използва RF топлина, за да изглади линиите и бръчките на челото (подобно на ботокса). Резултатите са сравними, но Emface е значително по-фин, като омекотява чертите на лицето и цялостно го повдига. Разлика има и при настъпването на видимите резултати. Отнема известно време, за да видите забележима разлика в кожата си след процедурата с Emface – приблизително два месеца. Изграждането на нов колаген и укрепването на мускулите е дълъг процес, който се случва в течение на седмици. Но средно пикът на резултатите е около 90 дни след последната сесия и продължават да се разгръщат във времето. Не може да се отрече, че Emface тотално променя играта в областта на неинвазивните процедури за красота. Безопасен е и е чудесен начин за бързо повдигане, тонизиране и изглаждане на кожата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР