Аудиокнигите – летни литературни авантюри с нула угризения

6 500 заглавия на български език вече те чакат в библиотеката на Storytel

22 July 2024

Лятото е любимият ни сезон за ваканция, море, вълнуващи срещи и смели експерименти. Но как да намерим време за всичко, което искаме да преживеем? Хем да си починем пълноценно, хем да се погрижим за духа и тялото си, хем да отделим внимание на себе си и на близките си… А и да наваксаме с онези интересни книги, които сме си набелязали и до които така и не стигаме.

Това лято водещата платформа за аудио и е-книги Storytel ви предлага Соломоново решение за всичко това. Чрез нея получавате достъп до над 500 000 заглавия, сред които вече и над 6 500 на български език, където и да сте. Стига да носите мобилния телефон или таблета със себе си, във всеки един момент можете да намерите заглавие от личния си списък или пък да експериментирате в непознати територии – с нови автори, нови жанрове, нови гласове. Така с нула угризения и усложнения, и без багаж, можете да започвате и прекратявате всяка литературна авантюра, според настроението и програмата си.

Нещо повече – аудиокнигите са умен и приятен начин да „ откраднете“ време. Защото слушането може да се съчетае лесно и лежерно с различни занимания. Вече не е нужно да избирате между увлекателната история, в която сте потънали, и разходката на морския бряг или в планината. Те се комбинират чудесно и с излежаването на плажа, и със спортните активности. Всяко пътуване, дълго или кратко, също минава неусетно с интересна книга или аудиосериал, а защо не и подкаст. Можете дори да готвите или да се погрижите за градината, докато черпите вдъхновение от подходящата литература.

И ако вече усещате потенциала на новата ви лятна връзка с аудиокнигите, нека ви споделим и няколко идеи за актуални заглавия в Storytel.

Ако жадувате за романтика, няма да сбъркате с бестселърите на две хитови авторки – Диана Габалдон и Джулия Куин. Първата стои зад поредицата „Друговремецът“, която е и в основата на едноименния сериал. Десетки милиони читатели, слушатели и зрители от цял свят, вече са влюбени в необикновената история за пътуване във времето, в която бившата медицинска сестра Клеър Рандал магически се завръща в далечната 1743 година и се озовава в Шотландия, в центъра на конфликти и интриги, застрашаващи живота й. Но също така тя попада на Джейми Фрейзър – галантен и образован шотландски боец, чийто живот се оказва в нейните ръце. Първите две части от поредицата вече са достъпни на български език и звучат с гласа на актрисата Йоанна Темелкова.

Джулия Куин е може би най-популярният автор в жанра на историческите романси през последните години. Това се дължи не само на неоспоримия й талант, но и на култовия сериал „Бриджъртън“, който завладя света и e създаден въз основа на нейната едноименна поредица. През юли в Storytel излиза поредната аудиокнига на авторката от трилогията „Всички твои целувки“. Тя разказва за любовта между емоционалната лейди Сара Плейнсуърт и рационалния математик Хю Прентис, които могат да се окажат неочаквано добра комбинация.

Друго хитово заглавие сред летните предложения на Storytel e „Домът на Гучи“ - книгата, вдъхновила световноизвестния режисьор Ридли Скот за филма му от 2021 г. с участието на Адам Драйвър, Лейди Гага, Джеръми Айрънс, Салма Хайек, Джаред Лето, Джак Хюстън и Ал Пачино. Гласът на Момчил Степанов ще ви преведе неусетно през бляскавата, но и драматична история на легендарния моден бранд и неговия наследник Маурицио Гучи.

Ако сте фенове на фантастиката, истински подарък за вас е актуалното заглавие „Трите тела“ на китайския автор Луи Цъсин, което пък е в основата на култовия сериал The three body problem. Сензационен роман, който освен бестселър на Ню Йорк Таймс е и носител на наградата Хюго - най-престижния приз за научна фантастика.

Предпочитате истории от истинския живот? Няма проблем. Това лято Storytel ви предлага две звездни, но и трагични истории – на вечната секс икона Мерилин Монро и рок легендата Кърт Кобейн. На български те звучат с гласовете на актьорите Гергана Стоянова и Владо Михайлов, което прави преживяването още по-силно.

А ако до този момент не сте експериментирали с подкасти, ви даваме две чудесни опции за начало. С тях можете да се погрижите едновременно и за тялото, и за душата си. През юни в платформата излезе вторият сезон на популярния подкаст „Навикът да си здрав“. Зад него стои вдъхновителката на хиляди жени у нас – Инес Субашка. Нейният път започва със стреса на професионалния спорт, изпълнен със зверски тренировки, болки и разочарования, минава през тежки контузии, хранителни разстройства и депресия, за да стигне до успешна треньорска кариера. Днес Инес посвещава времето си на помощ на хората, които искат да постигнат здравословните си цели без травми – нито физически, нито психически. В десетте епизода от новия сезон на подкаста тя разглежда теми, свързани с хормоналния баланс, как редът на консумация на храните се отразява на инсулина, ролята на вкусовите рецептори и сигналите за ситост, проблемите с имунната система, дишането, движението и най-честите грешки при структурирането на тренировките. Специално внимание се обръща и на остеопорозата и загубата на мускулна маса.

Вторият подкаст, на който можете да обърнете внимание това лято, е „Голям да пораснеш“, зад който стои психотерапевтът Мадлен Алгафари. Петте сезона обхващат разнообразни теми, сред които за любовта и връзките, родителството, съвместяването на кариера и личен живот, и пътя към щастието.

А за финал сме запазили още една добра новина - до 5 август можете да се възползвате от специално лятно предложение от Storytel, което дава 60% отстъпка за първите 3 месеца от абонамента на всички нови и неактивни потребители. Активирайте абонамента си и ще можете да слушате и четете неограничено над 500 000 заглавия само за 6 лева месечно.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР