Така ги видя Пол

eva.bg 19 August 2024

„Пол Макартни – фотографии 1963–1964. Окото на бурята“ е фотографска изложба, която се ражда след дълга кореспонденция между популярния бийтълс и кураторския екип на Музея Бруклин.

Първоначалната идея е за изложба с работи на покойната съпруга на Пол – Линда, която приживе е известен фотограф и отразява много музикални събития на страниците на списание Rolling Stone. В хода на кореспонденцията става ясно, че самият Пол има изумителен архив от фотографии.

Така се стига до решението за негова солова изложба. В селекцията от кадри попадат лайфстайл моменти, достойни за списание като Vogue – от това как Джордж Харисън протяга ръка, за да  поеме чаша с питие от красиво момиче до басейн в Маями, до невижданата истерия по посрещането на ливърпулската четворка в Париж през 1964 година за концерта им в престижната зала „Олимпия“.

„Интересното в тази изложба е, че виждате през обектива и през очите на някого, който преживява истински културен шок – коментира основният куратор на експозицията Катрин Фътър, – гледате през очите на Пол онези моменти, когато четирите момчета преживяват щурма на феновете, музикалната критика и световния интерес.

Бонусът е интимната гледна точка, защото ставате част от много тесния кръг хора, които гравитират около тях – техния мениджър, техния продуцент и техните приятелки, разбира се.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР