Глория Петкова: Свободата е най-силното оръжие на модата

Поканихме Глория Петкова, за да ни разкажe какви са летните й планове, има ли тайни във фестивалната мода и кои модели от колекцията на Answear.LAB избира, за да танцува на фона на топлите залези и да посреща спиращите дъха изгреви

12 July 2024

Очакваме с огромно вълнение голямото откриване на летния фестивален сезон, а сърцето ни бие с няколко такта по-бързо заради най-новата фестивална колекция WE ARE ONE SOUND на Answear.LAB, която интерпретира еуфорията от летните дни и модната свобода. Музиката, особено музиката на живо, винаги ни носи споделени емоционални преживявания и чиста радост. Фестивалната мода е начин да изразим своята индивидуалност, страст и смелост, като експериментираме с вечните теми в модерна обстановка.

Поканихме Глория Петкова, за да ни разкаже какви са летните й планове, има ли тайни във фестивалната мода и кои модели от колекцията на Answear.LAB избира, за да танцува на фона на топлите залези и да посреща спиращите дъха изгреви. 

DJ, певица, актриса, художник, модел. Глория Петкова е артист в пълния смисъл на думата. Харесваме нейната смелост и разпознаваем стил, както и лекотата, с която експериментира с модните тенденции, без да ги следва сляпо. Често я виждаме зад DJ пулта на различни събития (последно на „София прайд“), където винаги е unapologetically herself. Попитахме я къде планира да покаже любимите си фестивални аутфити от колекцията WE ARE ONE SOUND на Answear.LAB това лято и как избира парти визиите си.

Кои са събитията и фестивалите, които ще посетиш това лято?

Ролите на майка и собственик на бизнес не ми позволяват да бъда твърде фриволна с плановете за партита, защото, колкото и да планирам, саботажът дебне зад всеки ъгъл. Ще се оставя на съдбата, на която разчитам да ми осигури поне едно бягство и се надявам то да включва някои от любимите ми фестивали.

Кои са актуалните тенденции във фестивалната мода?  Какви визии избра от фестивалната колекция WE ARE ONE SOUND на Answear.LAB?                                                  

Ако трябва да съм честна, аз никога не съм се вълнувала особено много от тенденциите в модата. Смятам, че те са за хора без въображение. Винаги съм се осланяла на вътрешното си усещане за стил, разбира се, без да подценявам повода и локацията. Харесва ми, че колекцията WE ARE ONE SOUND е вдъхновена от свободата на летните дни и универсалния език на музиката, като подчертава едно от най-важните неща в модата, а и в живота – разнообразието, свободата на избор и експериментиране. Моделите, които съм избрала, са практични, with a twist. Това съм и аз напоследък.

Задължителните летни рокли, но в малко по-разчупен вариант, както и широките панталони и ризи от леки, дишащи материи – абсолютно незаменими за летните приключения. Малко по-различното е, че съм наблегнала на черния цвят. Нещо нетипично за лятото, но според мен много важно – дори и най-обикновеният тоалет става малко по-изискан, когато е черен.

Как избираш аутфитите си за фестивали? Изграждаш ли си някакьв предварителен образ, или решението е спонтанно?

При мен няма подобни крайности. Повечето пъти гледам всичко да е изчислено и измислено, но винаги оставям място за спонтанни решения. Смятам, че това е една от привилегиите да си жена. Нерешителността ни прави непредвидими и е част от чара ни. Обичам да планирам дотолкова, че да бъда максимално подготвена, да имам избор, а не да се ограничавам.

Какви са предизвикателствата пред избора на аутфити за летни събития на открито? С какво трябва и с какво не е необходимо да се съобразява човек, за да се чувства модерно, но и да му е удобно?

Честно казано, когато става дума за мода, смятам, че една жена, мъж или извънземно не трябва да се съобразява с нищо, освен със себе си и собственото си вътрешно усещане. Настроението, поводът и климатичните условия за мен са в центъра на този избор.

Извън това – свободата е най-силното оръжие в модата. Тя означава различни неща за всеки човек и това е най-хубавото.

Свободни сме да интерпретираме, а не да се обличаме според нечии очаквания (дори и предварително зададен дрескод), ако искаме да бъдем unapologetically себе си.

Предизвикателство, когато говорим за лятно събитие навън, е човек да се подсигури с нещо, с което ще му е комфортно, няма да изгори и въпреки всичко ще изглежда добре. Това си е задача с повишена трудност, но както ще видите, моята селекция е съобразена с тези фактори и подсигурява почти всички важни елементи на успешния фестивален аутфит.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР