Бюти блиц с... Диана Алексиева

Журналист, създател и двигател на проекта „ПоетиТе“ и на сайта www.interview.to

Люба Вангелова 21 August 2024

Снимка: павел червенков

Топ 3 на козметичните продукти, които ползваш, и защо?

Хидратация, хидратация, хидратация. Цялата ми козметика, в която гримовете са много малко количество, е най-вече хидратираща. Мама ми купи първия крем за лице на около 14-годишна възраст и съм ѝ много благодарна, че ме научи да се грижа за кожата си, защото днес осъзнавам колко важно е навреме да започнем с първите грижи. Ако трябва да огранича избора си до три продукта за лице, това биха били слънцезащита, богат нощен крем и хидратиращ крем за ръце.

Кой е екоелементът в бюти навиците ти?

Опитвам се да не ползвам козметика, тествана върху животни.

Какво означава да си млад?

Да не спираш да си любопитен, да не спираш да се учиш, да работиш, да вярваш, че най-доброто предстои и то зависи само от теб. Да не се предаваш, да не се страхуваш от провали, да рискуваш, да опитваш нови неща, да пътуваш и да се оглеждаш само в очите на тези, които те обичат и обичаш.

Коя своя черта харесваш най-много? А коя би променила?

Харесвам много цвета на очите си. Изобщо цветът на всички очи е нещо изумително. Отскоро, или поне аз отскоро зная, че се правят ирисови фотографии и когато попадна на тях в интернет, много дълго ги разглеждам. Имам чувството, че са цели вселени и си представям, че събират в себе си всичко – това, с което са дошли на този свят тези очи, и това, което са видели после.

Най-добрият спорт/активност за тонус?

Плуването. В открито море. Аз не го практикувам, но винаги си представям колко хубаво би било едно от първите неща, които правя сутрин, да е разходка по плажа и плуване до хоризонта.

Отваря ли врати визията?

Да. Но най-важно е да си чист и спретнат. И отвън, и най-вече отвътре.

Специалният въпрос: „Поетите“, проектът с кауза, чийто създател си, се развива прекрасно, предстои  ви лятно турне. Какви са надеждите и може би мечтите ти за него?

Понеже сме в бюти рубрика, бих пожелала на „Поетите“ да е все така мъдър и същевременно млад, красив и мечтателен проект. Да пътува и да разкрива необятните вселени на думите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР