„Без пауза, даже с по-висока скорост“

Да съхраним жизнеността си дълго ни се отдава все по-добре, както и да забавим остаряването. Но няма метод или технология, която да ни помогне да спрем менопаузата – тя задължително настъпва.

Люба Вангелова 07 May 2024

Да съхраним жизнеността си дълго ни се отдава все по-добре, както и да забавим остаряването. Но няма метод или технология, която да ни помогне да спрем менопаузата – тя задължително настъпва. Единственото, което е по силите ни, е да подготвим организма, психиката и рутината си да бъдат адекватни на промените, които настъпват с нея. Само така ще успеем да бъдем най-добрата версия на себе си в този период.

Въпреки свободата и откритото говорене по темата, все още съществуват културни бариери и предразсъдъци относно менопаузата. Това подтиква френския дермокозметичен бранд Vichy да провежда ежегодната си кампания под надслов MenoTalks, в която се споделя реален женски опит под формата на откровени разговори, а лекари специалисти предлагат най-изчерпателната информация и дават аргументирани отговори на максимално много въпроси за пременопаузата и менопаузата. Така марката подкрепя жените, предлага им знания, които да ги направят по-уверени, смели и силни в този момент от живота им. Тази година посланик на гамата на Vichy за грижа за кожата в менопауза Neovadiol е Люба Пашова.



Просто нов етап на красотата  

Важен момент за всяка жена е да улови периода на подготовка на организма за менопаузата, който се нарича перименопауза. Може да продължи около 10-ина години. Характеризира се с нередовен цикъл и горещи вълни. През тези години нивата на естрогена намаляват (с 10% всяка година), кожата губи еластичността си. От друга страна, намаленото производство на мастни киселини води до намаляване на защитната ѝ функция. Това е моментът, в който е наложително да се премине към подходяща и нова козметична грижа за кожата, различна от тази, която сме ползвали през 20-те и 30-те си години. Консултация с дерматолог и изготвянето на план е най-добрата превенция за адекватна адаптация на кожата към неизбежните промени. Това ще даде шанс периодът на перименопаузата и менопаузата да се превърне в един от най-добрите в живота ни.

NEOVADIOL С SPF

В последните 20 години Vichy Laboratoires провежда задълбочени научни изследвания за въздействието на хормоналните промени върху кожата, като влага резултатите от откритията си в козметичните формули на Neovadiol, разработени за кожа в менопауза. Продуктовата линия сега има нов продукт – крем за стягане и защита от тъмни петна Neovadiol SPF50. Най-важната стъпка във всеки антиейдж ритуал е SPF факторът, който предпазва кожата от влиянието на вредните слънчеви лъчи и ускоряването на стареенето. Намаленото производство на колаген и по-слабото задържане на влага в кожата на жената в този период води до отпускане, сухота и изразени бръчки. Наблюдава се и образуване на пигментни петна, вследствие на намаляване броя на пигментираните клетки. Кремът Neovadiol SPF50 съдържа разширен комплекс от активни съставки за справяне със стареенето на кожата по време на менопаузата. Широкоспектърната UV защита предотвратява появата на нови пигментни петна и бръчки, ниацинамидът изсветлява тъмните петна, а специалният перлен пигмент ги прави по-малко видими.

Специалният антиейдж ритуал

Ако все още сте в перименопауза, след Neovadiol MENO 5 BI-серум сутрин прилагайте eжедневна грижа за плътна и стегната кожата в перименопауза, а като слънцезащита – Vichy Capital Soleil UV-Age Daily SPF 50+. Вечер използвайте нощна грижа за плътност и обновяване на кожата в перименопаузата.
За периода след менопауза след Neovadiol MENO 5 BI-серум сутрин нанесете крем за стягане и защита от тъмни петна Neovadiol SPF50, а вечер използвайте подхранваща нощна грижа за кожа в постменопаузата. Не забравяйте зоната около очите и устните, където е добре да нанасяте специалния околоочен крем Neovadiol.

Енергична и толкова летяща

Лице за България на гамата с послание Neovadiol е Люба Пашова. Тя открито споделя, че всички негативни влияния и последствия от менопаузата за нея се оказват само слух. Вместо това тя се чувства „енергична, изпълнена с желание за живот, толкова летяща“. В ежедневието ѝ задължителни са станали движението, разходките на чист въздух, както и козметиката, предназначена за кожата в този период. В крайна сметка тя характеризира този период като: „Без пауза – даже с по-висока скорост“.


Експерти на една ръка разстояние

Много жени изживяват най-добрите си години точно в менопаузата, наслаждавайки се на мъдростта, силата и свободата, които носи тя. Няма причина да се страхувате от промените. При всеки те са различни, затова е важно спокойно и открито да се консултирате с различни специалисти – дерматолог, гинеколог, диетолог, психолог, ендокринолог. Vichy събира експерти с различни профили, които споделят съвети и отговори на всички въпроси на жените. Това се случва чрез платформата MenoTalks в сайта vichy.bg и фейсбук групата „Без Пауза В Менопаузата“ с почти 3 хиляди участници жени, които честно обсъждат преживяванията си. Въпроси може да задавате и на фармацевтите, които са обучени от Vichy да консултират жените и имат наистина много познания за кожата в този деликатен период.

Вслушвайте се в тялото си, използвайте модерни решения, които ще ви помогнат да запазите здравето, красотата и самочувствието си и помнете – в менопаузата няма пауза.

1 КОМЕНТАР
1
gegod7
08 May 2024, 09:45

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

ТВОЯТ КОМЕНТАР