Пенелопе Крус на 50: Годините са за празнуване!

Тя е муза на Педро Алмодовар, с когото имат 7 общи филма. Тя е муза на Хавиер Бардем, с когото имат 2 деца и вече почти 15-годишен брак. Но преди всичко тя е една от най-забележителните актриси на нашето време - достатъчно е да си припомним филмите "Отвори очи" на Алехандро Аменабар, "Всичко за майка ми" на Педро Алмодовар, "Вики Кристина Барселона" на Уди Алън, "Ма Ма" на Хулио Медем и още толкова много... Честит рожден ден, Пенелопе Крус!

eva.bg 28 April 2024

Испанската актриса и световна звезда Пенелопе Крус е готова за безкраен празник в чест на юбилея си и не изпитва никакво притеснение да говори за възрастта си. „Журналистите ме питаха за това още когато бях на 20 и няколко години и тогава тази тема определено ме тревожеше повече, отколкото сега“ – признава тя. Днес тя е щастлива, че здрава, че е тук и че животът й е толкова красив.

Вдигаме наздравица за Пенелопе Крус и си припомняме няколко интересни факти за нея.

1. Майка. Винаги е искала да бъде майка – още от 4-5 годишна, когато във всички детски игри тя винаги е избирала ролята на майката. Въпреки това ражда децата си след 35-ата си година, но за нея това е „в точния момент с точния човек“. „Точният човек“, разбира се, е актьорът Хавиер Бардем, с когото имат две деца – Лео (13) и Луна (10)

2. „Оскар“ с главата надолу. Когато през 2009 г. тя получава първата си академична статуетка за ролята си във филма „Вики Кристина Барселона“ (2009) на Уди Алън, организаторите забравят да поставят табелката с името й. След церемонията тя моли баща си да прикачи табелката, но тъй като той е без очила, я поставя обратно. Тъй като бащата на актрисата вече не е между живите, за нея тази статуетка е скъп спомен за него.

 

3. Малката балерина. Да стане балерина и да изиграе ролята на Кармен е била голямата професионална мечта на Пенелопе Крус от тийнейджърските й години. Тя учи в балетно училище в продължение на четири години, репетира по пет часа на ден шест дни в седмицата, но в един момент осъзнава, че всъщност най-вълнуващото в балета за нея е възможността да се превъплъщава в различни роли. Ето защо в крайна сметка тя избира актьорската професия.

4. Понякога се налага… да излъжеш. Особено когато си в началото на кариерата си и ужасно много искаш да получиш истински добра роля. Същото се отнася и за Пенелопе Крус, която е на 16-17, т.е. непълнолетна, когато получава първите си две роли в киното – във филмите „Шунка, шунка“ на режисьора Бигас Луна и „Бел Епок“ на режисьора Фернандо Труеба. И в двата случая лъже продуцентите и режисьора за възрастта си, а когато я избират, вече е твърде късно да се откажат. От друга страна, тъй като ролите и в двата филма, са доста провокативни, тя предпочита да премълчи някои детайли пред родителите си, когато им иска разрешение да участва във филмите. Двойна лъжа, но какво пък – благодарение на нея днес Пенелопе Крус е една от най-забележителните актриси далеч не само в испанското, но и в световното кино. На снимачната площадка на „Шунка, шунка“ пък се запознава с мъжа, който ще се превърне в неин любим, съпруг и баща на децата й – Хавиер Бардем. 

 

5. Хоби – фризьорство. Актрисата разказва пред „Гардиън“, че обожава да подстригва и да се занимава с косите на приятелите си. Това не е никак странно, тъй като родителите й имали фризьорски салон, в който тя прекарвала доста време като дете и напълно усвоила занаята. По-късно веднъж се наложило да подстриже най-добрата си приятелка, актрисата Салма Хайек, на светлината на свещи, тъй като токът в дома й внезапно изгаснал. Оттогава Хайек й има пълно доверие за всичко.

1 КОМЕНТАР
1
cacilia
28 April 2024, 11:43

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:--- https://shorter.me/keto

ТВОЯТ КОМЕНТАР