Без следа от акне

22 March 2024

Снимка: иван стефанов

Отмина времето, когато асоциирахме акнето единствено с периода на пубертета. Наясно сме, че това клинично патологично състояние на кожата се появява в различни възрасти. А рискът белезите от акне да останат завинаги е голям. За щастие, днес дерматолозите разполагат с разнообразни методи и инструменти за успешно справяне с проблема. Д-р Силвия Сапунджиева – дерматолог, експерт и трейнър на марката SkinPen в България, споделя за революционен метод за терапия на акне. 

ТРИ ПРОЦЕДУРИ НА ТРИЙСЕТ ДНИ  

Един от тези ефективни инструменти за здрава и красива кожа е устройството за микроиглена терапия SkinPen® Precision. То създава контролирани микроканали в кожата, използвайки естествените процеси на тялото за възстановяване с изграждане на колаген. Последващият оздравителен процес изглажда повърхността на кожата, като елиминира следите от акне и възстановява блясъка ѝ.

Едно от предимствата на SkinPen® Precision пред останалите продукти на пазара е възможността за работа в най-малките и деликатни зони, благодарение на специално разработените игли.

Периодът за възстановяване е много кратък, рискът от странични реакции е минимален. Процедурата е достъпна за всеки и обикновено са достатъчни само три неинвазивни процедури на всеки 30 дни. Не на последно място – SkinPen® Precision e първото и единствено устройство за микроиглена терапия, одобрено от FDA (Агенция за контрол на храните и лекарствата на САЩ).

КОМБИНИРАН ПОДХОД С БОНУС ЕФЕКТ

Микробиомът на кожата до голяма степен е отговорен за нейното здраве. Стъпка напред в грижата е иновацията Biojuve, чиято цел е да оптимизира деликатния баланс на микробиома. Това е клинично доказана и патентована технология, която използва силата на жив щам. С нейна помощ се третира широк спектър от проблеми на кожата, включително и стареенето.
Доказано ефективно в естетически план белези от акне се третират чрез комбинацията от SkinPen® Precision и Biojuve. Този комплексен подход дава възможност и за допълнителен ефект от антиейдж терапията. В медицинската дерматология подобни комбинирани терапии, базирани на микробиома на кожата, са революционен начин за грижа и отварят нови хоризонти.
Скоро Biojuve ще бъде достъпен и за български пациенти. Благодарение на Medis Aesthetics те ще са първите в тази част на Европа, които ще се възползват от предимствата на този продукт в „битката“ срещу много кожни проблеми, особено белезите от акне и следите на времето върху лицето.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР