Изискан „брутализъм“ в частен дом в Италия

Частен дом, проектиран от интериорната дизайнерка Кристина Селестино в иконичната сграда Brutalist Residence Club в италианския град Удине

eva.bg 18 February 2024

The Brutalist Residence Club е една от най-известните сгради в италианския град Удине.

Строена през 50-те години на миналия век, нейната конструкция с надвиснали озеленени балкони с различни размери впечатлява и до днес.

 

Италианската дизайнерка Кристина Селестино получава възможността да реновира интериора на един от апартаментите. В проекта си дизайнерката е водена от самата сграда, от материалите и цветовете заложени от архитекта й - Масимо Камило Бодини.

Така например, мекият розов тон, който е използван в общите пространства е намерил мястото си и в апартамента. Създадено е едно просторно общо пространство, включващо дневната, трапезарията и кухнята.

Игра на височини позволява отделяне на зоните една от друга.

 

Както обикновено в проектите на Селестино и тук откриваме преплитане на нюанси и текстури, които в никакъв случай не са декоративни, а осмислят и оформят интериора.

Растенията в апартамента създават логична връзка с екстериора и специфичната озеленена фасада на сградата.

 

Обзавеждането е пестеливо, но функционално. Правят впечатление меките, заоблени линии на мебелите. Създадена е интересна комбинация между съвременен и класически стил.

Убедете се сами в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР