Избраха да живеят във Франция

10 February 2024

Снимка: getty images/guiliver

Семейство Клуни се установиха във Франция.

Миналия септември актьорът продаде къщата си на езерото Комо за 100 млн. евро, след като през 2021 г. вече беше купил за 8 млн. евро имението Канадел в град Бриньол в Прованс.

Агентът му за недвижими имоти е имал за задача да намери семейно имение сред красив пейзаж. И така е открил напълно реновираната от предишните собственици - богата австралийска двойка, селска къща от ХVIII в., разположена на повече от 180 хектара земя.

Сградата с размери 900 кв. м. е заобиколена от 172 хектара маслинови дървета, 5 хектара лозя, от които се произвежда бяло вино, поля, засадени с лавандула и розмарин, плувен басейн, тенис кортове, игрища за петанк и борова гора с малко езеро, скрито от погледите.

Сделката е била подписана на 6 май 2021 г. навръх рождения ден за 60-годишнината на Джордж Клуни. 

Щом са придобили имота, актьорът и съпругата му започнали основен ремонт. Според агента на Клуни за недвижими имоти актьорът преработил всичко в италиански стил подобно на къщата си на езерото Комо, но освен към италиански дизайнери се обърнал и към парижки декоратори, и към местни озеленители.

Двойката поръчала и да се изгради ограда около имението. Всички майстори, работещи за семейство Клуни, са подписали договор за конфиденциалност.

Преди седмица Амал и Джордж се разходила за първи път в град Бриньол заедно с малък санбернар, който се оказа подарък на Амал от Джордж за рождения й ден. След това двойката обядвала в местен ресторант. 

Адвокатката и актьорът са поредната звездна двойка с имот в Южна Франция след Брад Пит - собственик на замъка Миравал, Джони Деп и Ванеса Паради - с имота в провансалското селце План де ла Тур, Ранди Гербер и Синди Крауфорд - с къщата си в Сен Тропе. А кметът на град Бриньол - Дидие Бремон се гордее с новите си холивудски приятели.

Той споделя, че въпреки че замъкът на Брад Пит е само на десет минути от имението на семейство Клуни Канадел, местните жители никога не го виждат. За разлика от него Джордж Клуни е много по-дружелюбен. Той ги поздрави за Нова година със специално видео, в което споменава и кмета като свой приятел. 

„Джордж Клуни ми каза, че иска да помогне на Бриньол - споделя кметът Дидие Бремон. - Разказах му за идеята си за ферма за производство на плодове и зеленчуци за местните училища. Той веднага прие. Градът разполага с един хектар земя, идеален за органична плантация. Остава да изградим навес, оранжерия, да поставим хладилници и селскостопанска техника. Ще наемем градинар. Цялото начинание ще струва около 200 000 евро, но ще осигури 1200 дневни хранения за училищата. Не сме уточнили с Джордж Клуни с каква сума ще помогне. Обсъждаме го, но помощта му няма да е еднократна, а по-скоро регулярна. Той иска да проследи проекта в дългосрочен план. Би искал да закупи и семена. В същото време земята ще бъде и място, където местните деца ще могат да се учат на всичко, свързано с органичното земеделие."

Джордж и Амал не излизат чак толкова често все още, защото актьорът пази спомена какво стълпотворение предизвика опитът му да си напазарува в супермаркет през 2021 г.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР