Стил и елегантност по италиански

Шоурум на италианската компания за обзавеждане NATUZZI отваря врати в България

eva.bg 28 November 2023

Natuzzi е една от най-големите италиански мебелни компании, основана през 1959 г. от Паскуале Натуци. Със седалище в Сантерамо ин Коле, Пулия, все още семейната фирма проектира и произвежда дивани, фотьойли и обзавеждане за спални.

Продуктите й съвсем скоро ще бъдат ексклузивно представени в новия монобранд шоурум Natuzzi Italia (София, бул. Симеоновско шосе 14), където ще може да се насладите на най-новите  колекции, съчетаващи изисканост, иновации и елегантен дизайн.

Основателят, Паскуале Натуци, отваря работилница в Таранто, през 1959 г, само на 19 години, в която произвежда дивани и фотьойли за местния пазар. През 1962 г. се премества в Матера и от 1967 г. започва производството на мебели в индустриален мащаб. През 1972 г. основава Natuzzi Salotti. Една година по-късно, след пожар, който напълно унищожава фабриката в Матера,

Паскуале Натуци решава да премести производството в Сантерамо ин Коле, където все още се намира централата на Natuzzi Group.

В средата на 70-те години Natuzzi участва за първи път в мебелен панаир в Бари, където започва първите си бизнес отношения с клиенти от Близкия изток.  През 1976 г. Natuzzi изнася 60% от оборота в тези страни, докато 40% се продава в Италия.

Началото на 80-те години представлява повратната точка за растежа на Natuzzi Group. По време на пътуване до Съединените щати, Паскуале Натуци решава, че би могъл да „демократизира“ кожения диван, който до тогава е бил елитен продукт. И така, той предлага първия диван на цена от $999 в универсалните магазини Macy's, който предизвиква мигновен успех. По този повод през 1985 г. е създадена Natuzzi Upholstery Inc. Първоначално базирано в Ню Йорк, това дъщерно дружество на Natuzzi се премества през 1998 г. в Хай Пойнт, Северна Каролина в нова сграда на площ от 8000 кв.м, проектирана от архитекта Марио Белини.

В същото време групата продължава да развива присъствието си в Италия, а също и в Европа. В края на 2022 г има отворени 703 магазина Natuzzi по света, както и 508 корнъра.

С марката сътрудничат едни от най-известните дизайнери, като Марсел Вандерс, Паола Навоне, Клаудио Белини, Мауро Липарини, Маурицио Манцони, Ника Зупанк, Маркантонио и Фабио Новембре. За своите творения Natuzzi са носители на множество световни награди за дизайн- Archiproducts Design Awards, Red Dot Award, European Product Design Award...

Днес Паскуале Натуци лично ръководи стратегическите дейности, свързани с укрепването на марката с инвестиции в продуктови иновации и изследвания, маркетинг, комуникация и обучение на персонала, като работи заедно с мениджърите на групата за определяне на бъдещи стратегии.  

Natuzzi не е само търговска марка, но и ангажиран партньор в обществото. От създаването си те ежегодно подкрепят обществени инициативи в цял свят.

В България Natuzzi име намерение да осъществи подкрепа на различни социални каузи, така че да остави траен отпечатък не само визуално в заобикалящата ни среда.

https://www.facebook.com/natuzzi.italia.bulgaria

https://www.instagram.com/natuzzi_italia_bulgaria/

1 КОМЕНТАР
1
lrhbkn
28 November 2023, 18:59

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa - тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт:---> http://gg.gg/ketox

ТВОЯТ КОМЕНТАР