"The New Look" - възходът на Christian Dior, представен в нов сериал

Стрийминг платформата Apple TV+ подготвя нов сериал с впечатляващ актьорски състав. The New Look ще започне да се излъчва на 14 февруари 2024 г.

eva.bg 18 November 2023

The New Look (2024), режисьор Тод А. Кеслер, с  Бен Менделсон, Жулиет Бинош, Мейзи Уилиамс; по AppleTV+ от 14 февруари 2024 г.

Снимка: AppleTV+

Жулиет Бинош и Бен Менделсон ще участватв тази епична драма, която ще разкаже историята на зашеметвящия възход на френския моден дизайнер Кристиан Диор през 1950 г.

Това е един от най-очакваните сериали през 2024 г. Бен Менделсон (Rogue One, Bloodline) ще се превъплати в образа на Кристиан Диор. Тази сага от 10 епизода ще преплете историите на съвременниците на Кристиан Диор - Коко Шанел (в ролята Жулиет Бинош), Пиер Балмен, помощник-стилист на Кристиан Диор при Lucien Lelong (една от най-големите парижки модни къщи през 40-те години на миналия век), Кристобал Баленсиага, Юбер дьо Живанши, Пиер Карден, както и Ив Сен Лоран, който дебютира като дизайнер в Dior в средата на 50-те години на миналия век, когато се присъединява като асистент и който създава шест колекции след смъртта на дизайнера.

Сериалът New Look обещава истинско потапяне в света на френската висша мода в следвоенните години. Заснет изцяло в Париж, филмът ще бъде първата продукция от нововъзникващото телевизионно партньорство между Лоренцо ди Бонавентура и Тод А. Кеслер (Семейство Сопрано).

Саундтракът на сериала ще бъде продуциран от Джак Антоноф и ще включва кавъри на песни от първата половина на 20-ти век, изпълнени от Bleachers, FlorenceWelch, LanaDelRey, Beabadoobee, PerfumeGenius и NickCave. В кастинга ще открием Мейзи Уилямс в ролята на Катрин Диор, Джон Малкович в ролята на Лусиен Лелонг, Емили Мортимър в ролята на Елза Ломбарди…

Сериалът на AppleTV+, чиито първи изображения вече са публикувани, се връща към ключов момент в света модата. През 1947 в Париж Втората световна война скоро е приключила. Време е за празнуване и връщане към нормалния начин на живот.  

Но модата страда от ситуацията в страната- има недостиг на тъкани, материали, работна ръка; настроението е мрачно, липсва вдъхновение за дизайнерите. Габриел Шанел, която до този момент е имала голям успех с нейните стилни силуети в черно-бяло губи от популярността си.

Модният дизайнер Кристиан Диор, бивш собственик на художествена галерия и илюстратор за вестници и модни къщи като Balenciaga и Schiaparelli, успява да усети духа на предстоящата нова ера. Той отваря модната си къща си през 1946 г. на авеню Montaigne № 30 и още с първото си модно ревю, година по-късно, постига незабавен успех. Линиите „Corolle“ и „En 8“ се харесват на  обществеността до такава степен, че Кармел Сноу, главен редактор на списание Harper’s Bazaar, нарича тази първа колекция „New Look“.

Неговите силуети са революционни, с меко очертани рамене, стегната талия, подчертан бюст, обемни поли и открити крака... С тях той възвръща тази форма на женственост, която е била изчезнала в предишните години. В следвоенния период, време на затруднения и ограничения, дизайнерът, създавайки разкошни тоалети, използвайки голямо количество плат, провокира полемика. Но успехът му е впечатляващ и всички жени в Европа и Съединените щати вече искат да са облечени с Dior.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР