Киномания с най-новите заглавия на Уди Алън, Люк Бесон и Ридли Скот

14 October 2023

"Жан дю Бари: Фаворитката на краля", който откри Филмовия фестивал в Кан през май и провокира много шум с появата на Джони Деп на червения килим след скандалния процес с бившата му съпруга Амбър Хърд, ще бъде едно от хитовите заглавия на 37-то издание на Киномания. 

Киномания започва на 16 ноември. Интерес със сигурност ще предизвика 50-тият филм на Уди Алън - „Чист късмет“. Действието му се развива в Париж, където животът на идеалната семейна двойка  Фани и Жан поема в неочаквана посока, след срещата на Фани с неин бивш съученик.

В програмата на фестивала са и хитовият „Наполеон“ - интерпретацията на Ридли Скот за бързото и безмилостно изкачване към властта на една от най-разпознаваемите исторически личности. В главните роли на френския император и съпругата му Жозефина са Хоакин Финикс и Ванеса Кърби. Много очаквано заглавие е и определяният за най-добър филм на Люк Бесон от години насам - „Догман“. В него Кейлъб Ландри Джоунс влиза в ролята на млад мъж, белязан от тираничния си баща, който намира спасение в любовта на армията от кучета, за които се грижи. Фантастичен, неистов филм с грандиозни визуални ефекти, бързи екшън сцени и изключително въздействаща музика.

КИНОМАНИЯ ще се проведе в НДК (зала 1 и кино „Люмиер“) и в „Одеон“, Дом на киното, Евро Синема, G8, кино „Влайкова“ и зала „Славейков“, а също и в „Лъки Дом на киното“, Пловдив и във ФКЦ – Варна. Билетите вече са в продажба.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР