40 години Moschino - една колекция вдъхновена от миналото

Moschino сезон пролет/лято 2024

26 September 2023

снимки getty images/guiliver;

Отбелязвайки 40 години в бизнеса, шоуто на Moschino за сезон пролет/лято 2024 надхвърли границите на стандартното ревю. Вместо това беше като многоактна пиеса, създадена и представена от четири приятели на бранда - Carlyne Cerf de Dudzeele, Gabriella Karefa-Johnson, Lucia Liu и Katie Grand. Те смесиха модата, вдъхновена от архива на Moschino, с артистичните изкуства.

Като цяло колекцията отдава почит на Франко Москино и търси вдъхновение от 80-те и 90-те години. Имайки предвид тази времева капсула, всеки от гореспоменатите творци, представи своя визия, в основата на която са „генетичните модни кодове“ завещани от Франко Москино. Вижте колекцията в галерията ни.

„Добре възпитан бунтар“, „варварин“, „майстор на провокацията“ - дълго можем да изброяваме етикетите, които Франко Москино с насмешка приема, разписвайки се в страниците на модната история. Напук на критици и конкуренти създава модна империя и име, стоящо далеч от стандартните определения. Твърди, че не съществува добър или лош вкус, а само талантливи или бездарни вещи. Презира модата, но получава световна известност благодарение на нея. Ненавижда легендите, но сам се превръща в такава. А до него неизменно е Розела Джардини – музата, която продължава изкуството му да създава мода, надсмиваща се над вечната жажда за слава в света около нея. Тяхната история може да прочетете тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР